Tarihi kilise sahibiden.com'da satışa çıktı

Tarihi kilise sahibiden.com'da satışa çıktı
Bursa'da ismi ve adresi belirtilmeyen bir kilise, 6 milyon 300 bin lira bedelle sahibiden.com'da satışa çıkarıldı. Daha önce Mardin'in Artuklu ilçesindeki Mor Yuhanna Kilisesi de sahibiden.com'da satışa çıkarılmıştı.

Bursa'da bulunan bir kilise sahibiden.com'da satışa çıkarıldı.

“Bursa'da Kültür Sanat Merkezi/Müze/Otel Olabilecek Tarihi Kilise” başlığıyla verilen ilanda, kilisenin satışı için 6 milyon 300 bin lira talep edildi.

“Ticari sırların ve kişisel verilerin korunması” gerekçesiyle temsili fotoğraflar kullanılan ilanda, kilisenin ismi ve yeri paylaşılmadı.

Duvar'ın aktardığına göre, ilanda, “Bursa bölgesinde yer alan ve özel mülkiyet statüsüne geçmiş tarihi kilise satışa sunulmuştur. Bölgede yasayan Ermeni nüfusu için inşa edilen kilise, mübadele sonrası nüfusun ayrılması nedeniyle özel mülkiyete geçmiştir ve 1923 yılından itibaren bir süre tütün deposu, ardından da dokuma fabrikası olarak kullanılmıştır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren bir bölge içerisinde, bilinen bir konumda yer aIan kilise, lokasyonu itibariyle turistik amaçla değerlendirilebilir” ifadelerine yer verildi.

kilise-ic-1-u8jw.png

Mardin'in Artuklu ilçesindeki Mor Yuhanna Kilisesi de Ekim 2020'de satışa çıkarılmıştı. 7 milyon 250 bin lira satış bedeli istenen kilisenin ilanı, hala Sahibinden.com sitesinde yayında.

Yine mülkiyeti şahsa ait olan Bursa'nın Setbaşı semtindeki Ermeni Katolik Kilisesi ise 2016 yılında 1.5 milyon dolara satışa çıkarılmıştı.

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Trilye Mahallesi'ndeki Aziz Yuhanna Kilisesi için, 2015'te 1 milyon dolar bedelle satılık ilanı verilmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar