Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Tarihe not düşmek adına: suç duyurusu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Suriyelilerin ülkemizi istilasını eleştiren paylaşımlara cevap verdiği yanıtta, "Türkler önce geldikleri yere gitsinler ondan sonra Suriyeliler gitsinler" diye aklınca yol gösterdi. 

Kaç gün geçti, Türk milleti adına görevli savcılar harekete geçmedi…

AKP'li Şen'in gösterdiği bu yol, emperyalistlerin yıllarca Türklere, Türk halkına karşı ileri sürdükleri bir tezdir.

Aynı zamanda Ermeni burjuvalarının da tezidir. 2006 yılında Türk gazetecileri ağırlayan Ermenistan'daki "Soykırım Müzesi"nin müdürü Bargasyan Lavrenti "Siz işgalcisiniz, o topraklarda göçmensiniz, geldiğiniz yere gitmelisiniz. O topraklar bizim topraklarımız tarihi Ermenistan'dır" diyor.

Bundan 100 yıl önce atalarımıza dayatılan Sevr Antlaşması'nın hazırlık aşamasında o dönemin emperyalist dünyasının ağababası olan İngiliz emperyalizminin lideri Lloyd George, "Türkiye tarih sahnesinden siliniyor diye üzülecek değiliz" diye açıklamalarda bulunuyor. Bunu örnekleri çoğaltmak mümkün…

Dolayısıyla bu paylaşımı yapmak kendilerinin en küçük bir ulusal değer taşımayan ortaçağcıların ümmetçilik toplumu özlemini taşıdıklarının, Batılı Emperyalistlerle aynı tezleri savunduklarının, onlarla işbirliği içerisinde olduklarının kanıtıdır.

Ancak bu, yürürlükteki mevzuata göre Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinde tanımlanan "Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek" suçunu oluşturur. Aynı zamanda 301. maddesinde tanımlanan "Türk Milletini Aşağılama" suçunu da oluşturur.

Bu suç aslında zarar suçu değildir, ceza hukukuna göre tehlike suçudur. Mutlak bir zararın doğmasına gerek yoktur. Ve sosyal medyada paylaşılan bir suçtur.

Dolayısıyla Cumhuriyet Savcılarının kendiliğinden harekete geçip, soruşturma başlatmaları gerekiyor ama burada görevlerini biz hatırlatmak zorunda kalıyoruz.

Sanırım Türk Cummhuriyeti'nin savcıları harekete geçmek için suç duyurusu bekliyor. Buyursunlar öyleyse…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları