Tarih belli oldu: Ali Babacan sahaya iniyor, ilk şehirde dikkat çeken detay!

Tarih belli oldu: Ali Babacan sahaya iniyor, ilk şehirde dikkat çeken detay!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. 62 il ataması yapılan partide genel başkan Ali Babacan’ın eylül ayı ile birlikte sahaya inmesi bekleniyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi kuruluşunun üzerinden geçen 5 ay geçti. Haziran ayı sonunda ilk il başkanlarını atayan DEVA yönetimi geçen iki ayda 62 il başkanlığına görevlendirme yaptı. Ağustos sonunda 81 il atamasının bitmesi, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da kongre ve il binası açılışları için eylül ayında sahaya inmesi planlanıyor.

BABACAN EYLÜL’DE SAHAYA İNECEK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin kuruluşundan bu yana henüz sahaya inmedi. 

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre Babacan’ın eylül ayında yapılacak bazı il binası açılışları ve kongrelerine katılması planlanıyor. 7 bölgedeki 7 ilde yapılacak açılış programları ya da kongrelerde konuşacak Babacan’ın ayrıca sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapması, esnaf ziyaretleri gerçekleştirmesi planlanıyor. Parti yöneticileri salgın sürecindeki seyirde çok ciddi bir olumsuzluk yaşanmazsa Babacan’ın bundan sonra daha çok sahada olacağını ifade ediyor.

İLK AÇILIŞ TÖRENİ DİYARBAKIR’DA MI OLACAK?

Babacan’ın ilk katılacağı açılış ya da il kongresi için de ayrıca planlama yapılıyor. Bu konuda birçok seçenek değerlendiriliyor, ancak örgütlenme çalışmaları daha önce tamamlanacağı için bir doğu ilinde, örneğin Diyarbakır’da ilk programın yapılabileceği ifade ediliyor. Bir parti yöneticisi bu olasılığa dikkat çekerek, “Işık doğudan yükselir” değerlendirmesi yapıyor.

PARTİNİN HER ODASINDA BABACAN FOTOĞRAFI OLMAYACAK

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ve parti yöneticileri kurdukları partide farklı bir dil ve üslupla hareket edeceklerinin açıkladılar. Babacan, en son kendisine dönük sert eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de “Biz yepyeni bir siyasi tarz, siyasi üslup inşa ediyoruz. O tarzda bir üsluba cevap vermeye olumlu bakmıyoruz” yanıtı verdi. Parti kaynakları da, “Bu siyasi hareket yola çıkarken herkesle diyalog olacak, dedik, bu şekilde yol yürüyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. DEVA’nın farkı sadece dil ve üslupla ilgili olmayacak. Parti siyaseti lider üzerine değil ilke ve hedefler üzerine kurulacak. Bir parti yöneticisi, “Göreceksiniz parti binalarında her odada genel başkanımızın fotoğrafları olmayacak. Bizim böyle bir angajmanımız yok. Bir fotoğraf olacaksa bu da Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı olsun. Genel başkanın aidiyeti için bir fotoğraf koyacaksak bu bir tane fotoğraf olsun. Bu parti lider partisi değil, kadro partisi, ilkeler, hedefler partisi olacak. Belki de parti binalarında Babacan fotoğrafı hiç olmayacak. Vatandaşın ilgisi çok yüksek, biz 4-5 ay sonra iktidar alternatifi bir parti olacağız” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar