Tanzanya Cumhurbaşkanı John Magufuli'nin esrarengiz ölümü! Aşı, Maske ve Mesafeye karşıydı!

Tanzanya Cumhurbaşkanı John Magufuli'nin esrarengiz ölümü! Aşı, Maske ve Mesafeye karşıydı!
Tanzanya Cumhurbaşkanı John Magufuli korona virüs aşısına karşı çıktıktan sonra 15 gün ortadan kayboldu. Daha sonra ise Magufuli'nin ölüm haberi geldi. Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak ise bu konuyu köşesinde ele aldı.

Tanzanya Cumhurbaşkanı John Magufuli CoVID aşısına karşı çıktıktan sonra 15 gün ortadan kayboldu. Sonra ölüm haberi geldi. Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak bu konuyu ele aldı bugünkü yazısında. Dilipak'ın "Bir garib ölmüş diyeler!" başlıklı yazısı şöyle:

"Tanzanya Cumhurbaşkanı John Magufuli CoVID aşısına karşı çıktıktan sonra 15 gün ortadan kayboldu. Sonra ölüm haberi geldi. 19 Mart 2021’de de Samia Suluhu Hassan Tanzanya’nın ilk kadın Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Bu görevden önce de zaten başkan yardımcısı görevi yapıyordu.

İşin ilginç yanı, Magufuli, aşı, maske, mesafe gibi konuları alaya alan biri idi ve bu konuda batının kendilerine dayattığı politikaların anlamsız, işi boş, yalan olduğunu bir deneyle ortaya koymuştu ve sonucu bir video ile kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu tavrı hayatına maloldu. Yardımcısı Müslüman bir hanım Başkanlık görevini devralırken, dünyaya servis edilen resmi ilginçti. Kendi ve arkadaşları maskelerini takmışlardı. Bu fotoğraf aslında birçok şeyi anlatmaya yetiyor. Bundan sonra ben aklıma geldikçe CoVID aşısı için Magufuli aşısı diyeceğim. Maske Magufili maskesi, mesafe, Magufuli mesafesi.

"RESMEN DOĞRULANMADI"

Magufuli, vefatının açıklanmasından önceki iki hafta boyunca ortalıkta görünmedi. Öldüğü yönünde söylentiler resmen doğrulanmadı. Muhalefetten bazı isimler devlet başkanının CoVID’e yakalandığını söylüyordu, ancak bu bilgi teyit edilmedi. Magufuli, CoVID’e karşı bitkisel, geleneksel antiviral bitkilerin yeterli olduğu fikrindeydi ve batılıların hile yaptıklarını örnekleri ile ortaya koymuştu. Önce kalpten öldü dediler, sonra CoVID dediler. Öyle anlaşılıyor ki, bugün için gerçek bilgilere ulaşmak çok kolay olmayacak.

"SON OLARAK 27 ŞUBAT'TA KAMUOYU ÖNÜNDE..."

Magufuli son olarak 27 Şubat’ta kamuoyu önünde görülmüştü. Ancak Başbakan Kassim Majaliwa devlet başkanının “sağlıklı olduğunu ve çok yoğun çalıştığını” söylemişti. Daha sonra öldüğü açıklanan Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli yurttaşlarını, yabancı devletlerin ürettiği CoVID aşılarına karşı uyarıyordu. 'Eğer beyaz adam aşı bulabiliyor olsaydı şimdiye kadar AIDS için aşıyı bulmuş olmalıydı' diyordu."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar