Tanrıverdi açıkladı: SADAT hangi ülkede hizmet veriyor?

Tanrıverdi açıkladı: SADAT hangi ülkede hizmet veriyor?
Mehdi ile ilgili açıklamaları kamuoyunda tepkiyle karşılanan ve daha sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliğinden istifa eden Adnan Tanrıverdi, ilk kez konuştu.

“Mehdi gelecek, hazırlık yapmalıyız” açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Güvenlik ve Dış Politika Kurul üyeliği görevlerinden istifa eden Adnan Tanrıverdi, Posta yazarı Murat Çelik'e konuştu.

Aynı zamanda SADAT'ın da kurucusu olan emekli General Adnan Tanrıverdi, SADAT'ın şu anda bir ülkeye aktif olarak hizmet verdiğini, bunun dışında ilişkide oldukları ülkelerin de olduğunu ifade etti.

İşte Çelik'in yazısındaki ilgili bölüm:

"Savunma Sanayi üretiminin kontrolüyle ilgili kanun var. Buraya, bu kanunun içerisine bir de ‘savunma sanayi hizmet sektörü’ başlığını monte edelim. Bunlar devletin kontrolünde, istediği yerlerde, dış politikanın bir enstrümanı olarak kullanılsın. Devletin resmi, savunma sanayi işbirliği anlaşmaları var.

Bununla ulaşamadığı alanlara da, emekli askerlerden oluşmuş bu şirketler vasıtasıyla ulaşılsın” dedik. Bugün de savunduğumuz bu. SADAT’ın fonksiyonu da bu.

Faaliyetler devam ediyor

Bu işlevi yerine getirdik. Halen de yapılıyor, şu anda devam ediyor. Şu anda bir ülkeye aktif olarak hizmet veriyoruz. Bunun dışında ilişkide olduğumuz ülkeler var. Proje talep ediyorlar, projeler geliştiriliyor, ihtiyaca göre ülkelerle anlaşmalar yapılıyor ve hizmet veriliyor. Konu bundan ibaret."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar