Tank Palet Fabrikası'nın dehşete düşüren satış hikayesi

Tank Palet Fabrikası'nın dehşete düşüren satış hikayesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından tank palet fabrikasına ilişkin dikkat çeken bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, Tank Paket Fabrikası'nın nasıl satıldığını Ethem Sancak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüntüleriyle anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı videoda, Tank Palet Fabrikası’nın katar ortaklı BMC’ye satışıyla ilgili yapılan açıklamaları belirtti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk başta fabrikanın satış iddialarını yalanladığına dikkat çekerek, “Sarayda oturan zat, Tank Palet Fabrikası’nın Katar ordusuna peşkeş çekildiğini inkar etmişti, gerçekleri söyleyen özgür medyayı da yalan haber yapmakla suçlamıştı… Ama ben onun gizlediği tüm gerçekleri halkımla paylaşmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Twitter’da paylaştığı videoda ilk olarak, BMC’nin yaklaşık yarısını Katar’a satan iktidara yakın iş adamı Ethem Sancak’ın açıklamaları yer alıyor. Sancak, yaptığı bir konuşmada, “Allah da gani gani para vermiş Katar’a. Emir de sizi kırmaz. Katar Devletini ve silahlı kuvvetlerini bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız, onlar da bize finans garantisi verirler. Sağolsun Sayın Emir’i aradı, o da kırmadı. BMC’nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattık” ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN '50 MİLYON DOLAR İÇİN SATTIK' AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tank Palet Fabrikası’nın satış gerekçesini anlattığı bir konuşması da yer alıyor. Sakarya’daki fabrikanın Katar ortaklı BMC’ye devredildiğini belirten Erdoğan, satışın gerekçesini açıklarken, fabrikanın modernizasyonu için 50 milyon dolar gerektiğini fabrikayı bu yüzden sattıklarını söylemişti.

Videonun son kısmında ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı “O sözleşmeyi iptal et, 50 milyon doları ben sana bulacağım” şeklindeki çağrısı yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar