Taht kavgasında son perde! Prens'in hamlesi şaşırttı

Taht kavgasında son perde! Prens'in hamlesi şaşırttı
Ürdün'de eski veliaht prensin ev hapsinde tutulduğu haberlerinin üstüne, taht kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. Ev hapsine atılan Prens Hamza'nın Kral 2. Abdullah'a verdiği mektup bomba etkisi yarattı.

Ürdün'de kraliyet ailesi üyeleri arasında patlak veren olaylar zincirine bugün yeni bir halka eklendi.

Ürdün'de eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin geçtiğimiz günlerde ev hapsine alındığını duyurdu.

Kral Abdullah'ın üvey kardeşi olan Prens Hamza bin Hüseyin, avukatı aracılığıyla BBC'ye bir video mesaj ulaştırdı.

Prens Hamza bin Hüseyin'in ev hapsine alındığı haberi, ülkede üst düzey bir dizi ismin 'güvenlik' gerekçeleriyle gözaltına alındığının duyurulmasının ardından geldi.

Kral Abdullah, Prens Hamza'nın 'Veliaht' unvanını 2004'te elinden aldı. Bu karar, büyük oğlunu Kral olarak görmeyi uman Kraliçe Nur'a 'darbe' olarak görüldü.

'Veliaht' unvanı elinden alındığında 24 yaşında olan Prens Hamza, Kral Hüseyin'in favorisiydi. Ama ölümünden sonra Veliaht olarak atanmak için çok genç ve deneyimsiz görülüyordu.

"KENDİMİ KRAL'IN ELLERİNE BIRAKTIM"

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Prensler Haşim bin Hüseyin, Tallal bin Muhammed, Gazi bin Muhammed ve Raşid bin Hasan, Kral 2. Abdullah'ın amcası Hasan Bin Tallal'ın evinde Prens Hamza bin Hüseyin ile bir araya geldi. 

Prens Hamza burada imzaladığı mektupta, "Kendimi Kral'ın ellerine bıraktım. Babalarımız ve dedelerimizin ahdi üzerine kalacağım." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar