Suudi Arabistan’dan namaz kararı: 40 yıl sonra izin verildi

Suudi Arabistan’dan namaz kararı: 40 yıl sonra izin verildi
Suudi Arabistan Odalar Birliği açıklama yaparak 40 yıllık yasağı kaldırıldığını ve namaz vakitlerinde dükkanların kapatılmayacağını belirtti.

Suudi Arabistan'da 40 yıldır dükkanlar namaz vakitlerinde kapalıydı. Yönetim açıklama yaparak, dükkanların namaz vakitlerinde de açık kalmasına izin verdi. 

Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalının haberine göre, Suudi Arabistan Odalar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, belirlenen çalışma saatleri içinde satıcıların, çalışanların ve müşterilerin namaz kılmasına imkan tanıyacak şekilde dükkanların açık tutulmasına ve tüm ticari ve ekonomik faaliyetlerine devam etmesine izin verildiği ifade edildi.

KARAR KOVİD KAPSAMINDA ALINDI

Açıklamada, kararın, Covid-19'un yayılmasını önlemek için uygulanan tedbirler çerçevesinde, satıcıların ve müşterilerin sağlığını ve güvenliğini korumak, namaz vaktinde kapanma dolayısıyla kalabalığın ve uzun süre beklemeyi engellemek amacıyla alındığı kaydedildi.

YASAKLANMIŞTI

Emri Bil Maruf ve Nehyi Anil Münker (İyiliği Emretme ve Kötülükten Alıkoyma) heyetinin 1980 yılındaki yürütme düzenlemelerine dayanarak ülke genelinde yaklaşık 40 yıldır ülke genelinde namaz vaktinde mağazaları açık tutmak ve ticari faaliyette bulunmak yasaklanmıştı. (AA)

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar