Süt ve peynire gelen zamlara vatandaş isyan etti!

Süt ve peynire gelen zamlara vatandaş isyan etti!
Süt ve peynir fiyatlarının 10 günde bir artış göstermesinin ardından vatandaşlar, "Asgari ücretli birinin maaşının neredeyse beşte 1'i süt ürünlerine gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin” diyerek tepki gösterdi.

Süt ve peynir fiyatına 10 günde bir zam geldi. Son 10 gün içinde kaşar peynirin ortalama kilogram fiyatı ise yüzde 4 artarak 30 TL'ye yükseldi.

Çiğ süt maliyeti en az yüzde 31, yem fiyatları en az yüzde 30 yükseldi. İçme sütü üretimi yüzde 5.2 azalarak 112 bin 983 tona, inek peyniri üretimi yüzde 4.6 azalarak 55 bin 486 tona düştü. Yoğurt üretimi ise yüzde 6.1 düşüşle 101 bin 449 tona indi.

"ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN"

Vatandaşlar fiyatların artmasından şikayetçi olduklarını dile getirerek, “Süt ve süt ürünleri almıyoruz kampanyası” düzenledi.

Sosyal medyada süt ve peynire gelen zamlara dikkat çeken bir kullanıcı, “küçük bir çocuğu olan bir aile, kendi içmese haftada 3 lt çocuğuna içirse, 84tl/aylık. 4 kişilik bir aile haftada 1 kg peynir yese, 120tl/aylık. haftada 3 kg yoğurt yeseler, 84tl/aylık. ayda sadece 2 paket kaşar tüketseler 60tl/aylık.

Asgari hesapla, asgari ücretli birinin maaşının neredeyse 1/5'i süt ürünlerine gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.” diyerek tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları...

ekran-alintisi-072.PNG2-032.PNG3-024.PNG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar