Milyonlarca Suriyeli için 'göndermeyeceğiz' diyen Erdoğan'ın 300 bin Bulgar Türkü için söyledikleri hatırlatıldı

Milyonlarca Suriyeli için 'göndermeyeceğiz' diyen Erdoğan'ın 300 bin Bulgar Türkü için söyledikleri hatırlatıldı
Düzensiz göç ve kaçak sığınmacı sorunu yaşanan Türkiye'de halk ve muhalefet, gelen sığınmacıların düzenli bir şekilde geri dönüşünü bekliyor. Sığınmacılar hakkında sürekli farklı açıklamaları ile kafa karıştıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Suriyelileri göndermeye sizin gücünüz yetmez' açıklaması ise tepki çekti. Suriyeli sığınmacıların ülkeden gönderilmesine karşı çıkan Erdoğan'ın, Türkiye'ye gelecek 300 bin Bulgar Türkü için sarf ettiği cümleler ise yeniden gündem oldu.

SURİYELİLERİ GÖNDERMEK İSTEMEYEN ERDOĞAN, BAKIN BULGAR TÜRKLERİ İÇİN NE DEMİŞ!

Sığınmacılar hakkındaki farklı açıklamaları ile kafa karışıklığı yaratan Erdoğan''ın MÜSİAD Türkiye''nin Gücü Ödülleri Töreni''ndeki sözleri gündeme bomba gibi düştü. "Sığınmacılara kapılarımız sonuna kadar açık, onları asla kovmayacağız" diyen Erdoğan, muhalefet ve halktan gelen tepkilere rağmen Suriyeli sığınmacıları Türkiye''de ağırlamaya devam edeceğini açıkladı.

Bu konuşmaları AKP''li vatandaşlardan bile tepki çekerken, Erdoğan''ın yıllar önce Bulgaristan''dan gelen 300 bin Türk için, "Ahmet Mehmet asgari ücrete talim ediyor. Ülke insanı aç. Sen gelin diyorsun" sözleri hatırlatıldı.

Erdoğan, Bulgaristan Türklerinin Türkiye''ye gelmesi konusunda şu şekilde konuşmuştu:

"Ne dedi Bulgaristan''a? Gelin dedi ya ne kadar varsa gelin dedi. Tamam güzel gelin diyorsun ama bak. Ahmet Mehmet asgari ücrete talim ediyor. Ülke insanı aç. Sen buna çözüm bulamamışken gelin diyorsun. Bunları nereye yerleştireceksin? Kapıkule''de bir anons! Muamelesi biten soydaşlarımız istediği yere gidebilir. Bu insanlar casus mu değil mi? Gelenlerin içinde 5 bin casus var. Bu nasıl devlet anlayışı. Adamlar vize üstüne vize uyguluyor. Sen oradan Türk olduğu için değil Müslüman olduğu için kovulan 300 bin kişiyi kabul ediyorsun."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul''da Atatürk Kültür Merkezi''nde MÜSİAD''ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye''nin Gücü Ödülleri Töreni''ne katıldı.

Burada ise Suriyeli sığınmacılar için şu konuşmayı yaptı:

"Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Kendileri isterlerse gidebilirler ama biz onları asla kovmayacağız. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyorlar. Biz onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz ve onları katillerin kucağına atmayacağız"

"17-25 Aralık girişiminden 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne kadar her kritik dönemde MÜSİAD daima milletin ve milli iradenin yanında saf tutmuştur. MÜSİAD hep öncü bir rol üstlenmiştir. Sizler veren elin alan elden üstün olduğu inancıyla yardımlar yaptınız. Kazancınızı ihtiyaç sahipleriyle de paylaşarak iş dünyasına örnek oldunuz. İşte Suriye''nin kuzeyinde olduğu gibi 650 briket evin orada inşa edilmesi gibi... Hedef en az 100 bin briket evi orada inşa etmek. Her birinizi tebrik ediyorum. Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, fark etmiyor... Biz muhacirlik ve ensar olma kabliyetinin en olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz oradayız. Biz bu konutları da bunun için yapıyoruz, kendileri isterlerse gidebilirler ama biz onları asla kovmayacağız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar