Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Suriyeliler Türk istikbalinden çalıyor

Adana'da ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Musa Mert Tığıl, okula taş attığı için uyardığı 15 yaşındaki Suriye uyruklu N.D. tarafından sırtından bıçaklandı.

Musa Mert Tığıl, yoğun bakımda. Sol akciğeri söndü ve hayati tehlikesi devam ediyor. Polis tarafından yakalanan N.D. ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bilenler bilir…

Kasım 2021'deki bir yazımda, Kars'ta yine Suriyeli çocukların Yusuf kardeşimizin gözünü oymasını bu köşeye taşımıştım.

Bu olayı, Erdoğan'ın ''Vatan sevgisini, Suriyeli bir muhacir çocuğun gözlerinden öğreneceksiniz… '' sözünü hatırlatarak "Suriyelilerin gözünü oyduğu TÜRK İstikbali" başlığıyla yazıya dökmüştüm...

Yusuf kardeşimiz devletten zerre destek görmeden maddi zorluklar içerisinde tedavi olmaya çalışıyor...

Şu hale bakın! Erdoğan'ın kıymetli misafirleri, sözde muhacirler, Türk çocuklarının gözünü oyuyor, sırtından bıçaklıyor, Türk insanının canlarını alıyor!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düşen bir videoda Suriyeli gençlerin Türklere hakaret ettiği ve Türk kızlarına tecavüz etmekten bahsettikleri görülmüştü.

Suriyeliler ülkelerinde göstermedikleri 'erkekliği' Türkiye'de sergiliyorlar. Nereden cesaret aldıkları malum ve bu nankörlüğü tarihten tanıyoruz!

Kadının sokağa çıkabilmesinin bile lütuf olduğu ülkelerin serserilerini sığınmacı diye aldınız, işte sonuç!

Bu ülke her türlü ekonomik, sosyal krizi gördü ama Türk'ün bu kadar ezildiği, ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü bir dönemi yaşamadı.

Yusuf kardeşimin yaşadıklarını anlattığım yazımı bitirirken söylediklerimi hatırlatarak bitireyim bu yazımı da; "Boyalı kuş romanındaki gibi mesele. Esmer bir çocuk için Nazi Almanya'sı neyse Türk çocukları için de Türkiye o hale geldi.

Ve şurası acı bir gerçek ki, bu ülke her türlü ekonomik, sosyal krizi gördü. Ama Türk'ün bu kadar ezildiği, ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü bir dönemi yaşamadı."

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları