Suriyeliler, Avrupa'ya geçmek için Doyran'a gidiyor

Suriyeliler, Avrupa'ya geçmek için Doyran'a gidiyor
Türkiye'nin 'Açık kapı' politikası almasının ardından Avrupa'ya gitmek için yola çıkan ancak Yunanistan'ın engeli ile karşılaşan Suriyeli mülteciler, Doyran köyüne sınırı aşmak için gidiyor.

Suriye'nin İdlib kırsalında 34 askerimizin hain şekilde şehit edilmesinin ardından Türkiye sınırlarını Suriyelilerin Avrupa'ya gitmesi için açmıştı. 

Yunanistan'ın Pazarkule Sınır Kapısı'nı kapatmasının ardından sığınmacılar, bu ülkeye geçebilmek için Meriç Nehri'ni kullanıyor. Sınırın sıfır noktasında bulunan Doyran köyünden lastik botla Meriç Nehri'ni aşan sığınmacılar, Yunanistan tarafına geçiyor.

Gaziantep ve İstanbul'dan gelen içlerinde 7 aylık bir bebekle çocukların olduğu bir aile bota binemeyince geceyi Doyran yakınlarında yol kenarındaki tarlada geçirdi. Zor bir gece geçirdiklerini ifade eden sığınmacılar, Pazarkule Sınır Kapısı’na giderek oradan Yunanistan'a geçmek istediklerini ifade etti.

YÜRÜYORLAR

Pakistanlı bir grup sığınmacı ise Doyran köyü yakınlarında Meriç Nehri kenarında yürürken görüntülendi. Yunanistan'a nasıl geçeceklerini bilmediklerini ifade eden sığınmacılar ellerindeki eşyalarla yürüyerek gözden kayboldu.

BOTLA GEÇMEYE ÇALIŞACAKLAR 

Doyran'da dünden bu yana Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçen sığınmacıların olduğunu öğrenen diğer sığınmacı grupları da Doyran köyü yakınlarındaki alanlarda bekliyor. Çocuk, yaşlı, kadınların da olduğu sığınmacılar ısınmak için ateş yakıyor. Onlar da botla Yunanistan'a geçmek istediklerini ifade ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar