Suriyeli sığınmacının 'polis arabası videosu'nu nasıl çektiği anlaşıldı

Suriyeli sığınmacının 'polis arabası videosu'nu nasıl çektiği anlaşıldı
TikTok'ta 110 binden fazla takipçisi olan syria0333'nın paylaştığı video ise sosyal medyada çok sayıda kullınıcının tepkisini çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması sonucunda gerçek ortaya çıkarıldı.

SURİYELİ SIĞINMACININ 'POLİS ARABASI VİDEOSU'NU NASIL ÇEKTİĞİ ANLAŞILDI

Videoda, İstanbul''da yaşayan Suriyeli sığınmacının polis arabasını kullandığı ve arabayı kullanırken selam yolladığı görülüyor. Kısa sürede tepkilere yol açan video sonrasında sığınmacı yakalandı ve videonun nasıl çekildiği ortaya çıkarıldı. Sığınmacının kullandığı araçta ayrıca selam da vermesi tepkilere yol açmıştı.
 
ÇALIŞMA BAŞLATILDI
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, resmi polis aracı kullandığı sırada kaydedilmiş videosunu sosyal medyada paylaşan kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan incelemede, videonun ilk olarak Suriye uyruklu B.H''ye (25) ait bir hesaptan paylaşıldığı belirlendi.
 
VİDEOYU NASIL ÇEKTİĞİ ANLAŞILDI
 
Sakarya Mahallesi''ndeki evinde gözaltına alınan şüphelinin videoyu 8 ay öncesine kadar çalıştığı Zeytinburnu''ndaki oto tamircisinde, bakım için bırakılan polis aracını yıkama bölümüne götürdüğü sırada kaydedildiği öğrenildi.
 
Türk Ceza Kanunu''nun "Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma" başlıklı 264. maddesi gereği hakkında işlem yapılan B.H''nin sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar