Suriye’de Polis Özel Harekat aracına hain saldırı: 1 Polis şehit 3 polis yaralandı

Suriye’de Polis Özel Harekat aracına hain saldırı: 1 Polis şehit 3 polis yaralandı
Fırat Kalkanı ile özgürleştirilen Suriye’nin Mera kentinde terör örgütü PKK/YPG tarafından Türk Polis özel hareket araçlarına roketli saldırı düzenlendi. 1 polis şehit olurken, 3 polis özel harekatçıda yaralandı.

Hain saldırı: 1 Polis şehit, 3 polis yaralı

Yeniçağ - Kilis temsilcisi Lokman Happani'nin haberine göre, 2016 yılında Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Suriye’nin Mera kenti yakınlarında devriye görevi yapan, Polis Özel harekat aracına Terör örgütü PKK/YPG tarafından roketli saldırı düzenlendi.

saldiri-3.jpg

Saat 18,00 sıralarında düzenlenen saldırıda yaralanan polisler ambulans ile Mera Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 1  özel harekat polisi kurtarılamayarak hayatını kaybederken 3 özel harekat polisi ise yapılan tedavilerinin ardından Kilis Devlet hastanesine sevk edildi. 

hastane.jpeg 

TESPİT EDİLEN HEDEFLER VURULUYOR

1 özel harekat polisin şehit edilmesi ve 2 polisin ise yaralanmasının ardından TSK Terör örgütü YPG/PKK hedeflerini ablukaya aldı.

saldiri-2.jpg

Tel Rıfat ve çevresine yoğun top atışları ile silahlı ve silahsız İHA’larda tespit ettikleri terör hedeflerini vurmaya devam ediyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İÇİŞLERİ Bakanlığı'ndan saldırı ile ilgili açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez'de zırhlı araca PKK/PYD terör örgütü tarafından Tel Rıfat Bölgesi'nden güdümlü füze ile saldırı yapıldığı belirtilerek, "Saldırı sonucunda; Suriye Görev Gücünde görevli 1 özel harekat polisimiz şehit olmuş, 1'i ağır olmak üzere 3 özel harekat polisimiz yaralanmıştır. Şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar