Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı! İşte takımların şampiyonluk ihtimalleri

Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı! İşte takımların şampiyonluk ihtimalleri
Süper Lig'in 42. ve son haftasında oynanacak maçlarla şampiyon belli olacak. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk mücadelesinin kazananı ciddi bir gelirin de sahibi olacak. 

Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı. 

Türkiye'nin merakla beklediği maçları yarın akşam saat 20:30'da oynanacak. 

Şampiyonluğun en büyük favorisi Beşiktaş deplasmanda Göztepe'ye konuk olacak. 

Hemen arkasındaki Galatasaray ise evinde Yeni Malatyaspor'u ağırlyacak. 

Fenerbahçe ise deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. 

ŞAMPİYONLUK İHTİMALLERİ 

Süper Lig'de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray'ın da Yeni Malatyaspor'a puan kaybetmesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Beşiktaş'ın Göztepe'yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor'u 4'den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak.

Beşiktaş ile Galatasaray'ın yenilmesi ve Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf averajla siyah-beyazlılar olacak.

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u yenmesi ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Galatasaray'ın berabere kalması ve Beşiktaş'ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek.

Galatasaray'ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş'ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak.

YENİ MALATYA HİÇ 4 GOL YEMEDİ 

Galatasaray'la karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor 41 hafta boyunca hiç 4 gol yemedi.

Bu ayrıntı dikkat çekti. 

3 BÜYÜKLERDEN TEK KONUŞAN BEŞİKTAŞ OLDU 

Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk maçları öncesinde sessizliklerini korurken Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi çarpıcı açıklamlarda bulundu. 

Çebi, Galatasaray'ın oynayacağı Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla ilgili "Takımların mücadelelerinde müdahaleler olduğuna ilişkin sözler oluyor" diyen başkan Çebi, "Malatya, Anadolu'nun mert karakteridir. Yeni Malatyaspor hiçbir şekilde averaj takımı olmaz. Malatya şehrinin yıllar boyu üzerinde averaj takımı yükünü taşımak istemez. Yeni Malatyaspor'un Galatasaray karşısında elinden gelenin en iyisini yapacağına şüphem yok. Yeni Malatyaspor'un hiçbir şekilde 'Averaj takımı' olarak adlandırılacağına inanmıyorum. Beşiktaşlı arkadaşlarımızın söylenenlere inanmamalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'NİN TEK İHTİMALİ VAR 

Fenerbahçe için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı-lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray'ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

Süper Lig'de yarın oynanacak 42. ve son hafta maçlarının programı şöyle:

18.00 MKE Ankaragücü-Aytemiz Alanyaspor (Eryaman)
18.00 Demir Grup Sivasspor-Kasımpaşa (Yeni 4 Eylül)
18.00 Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir (Çaykur Didi)
18.00 Atakaş Hatayspor-Gaziantep (Antakya Atatürk)
18.00 Fatih Karagümrük-Yukatel Denizlispor (Atatürk Olimpiyat)
18.00 Fraport TAV Antalyaspor-İttifak Holding Konyaspor (Antalya)
20.30 Göztepe-Beşiktaş (Gürsel Aksel)
20.30 Trabzonspor-Gençlerbirliği (Medical Park)
20.30 Galatasaray-Helenex Yeni Malatyaspor (Türk Telekom)
20.30 Hes Kablo Kayserispor-Fenerbahçe (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

PUAN DURUMU ŞÖYLE: 

puandurumu-002.jpg

HAKEMLER BELLİ OLDU 

Kritik maçların hakemleri belli oldu. 

Buna göre Göztepe-Beşiktaş maçını Fırat Aydınus, Galatasaray-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını ise Cüneyt Çakır yönetecek.

superlighakemler.png

superlighakem1.png

ŞAMPİYON KASAYI DOLDURACAK 

Şampiyonluk yarışında ligi önde bitirme ihtimallerinde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında en fazla geliri sarı-kırmızılı ekip elde edecek. Üç takım arasında mutlu sona ulaşması durumunda Galatasaray, "ayak bastı parası"ndan 43 milyon, geçmiş 22 şampiyonluğundan 92 milyon, sezon sonu sıralamasından yaklaşık 50 milyon, performans priminden ise yaklaşık 80 milyon lira alacak. Galatasaray'ın toplam geliri 260 milyon lirayı geçecek. Beşiktaş ve Fenerbahçe ise performans primi, sezon sonu sıralama primi ve "ayak bastı parası" kalemlerinden Galatasaray ile benzer gelirleri elde edecek. Üç takım arasındaki gelir farkını, geçmiş şampiyonluklar oluşturacak. Ligde 15 şampiyonluğu olan siyah-beyazlılar 63, 19 şampiyonluğu olan sarı-lacivertliler ise 80 milyon lira alacak. Şampiyonluğa ulaşmaları durumunda Beşiktaş yaklaşık 230, Fenerbahçe ise 245 milyon liralık gelirin sahibi olacak.

İKİNCİLİK DE ÖNEMLİ 

Süper Lig'de şampiyonluk kadar ikincilik de gelir anlamında büyük bir öneme sahip. UEFA, aldığı karar gereği bu sezon yeni bir organizasyonu düzenlemeye başlayacak. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni düzenleyen Avrupa futbolunun patronu, bu sezon 3 numaralı kupa olan UEFA Konferans Ligi'ni hayata geçirecek. Süper Lig'de şampiyon olan takım, Chelsea'nin söz konusu durumunda bir aksilik yaşanmaması durumunda doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak. İkinci takım ise "Devler Ligi"nde eleme oynayarak Avrupa'nın en prestijli organizasyonuna girmeye çalışacak. UEFA Şampiyonlar Ligi, katılan takımlara büyük bir ekonomik katkı sağlayacak.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar