Süper Lig'de bu sezon küme düşme olmayacak mı

Süper Lig'de bu sezon küme düşme olmayacak mı
Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig'de bu sezon küme düşme uygulamasının kaldırılmasını talep edeceklerini söyledi.

Süper Lig'de düşme olmayacak mı

Mehmet Sepil, "Kulüpler Birliği olarak, bu sene küme düşmenin kaldırılması yönünde tavsiyede bulunacağız" dedi. Sepil, Süper Lig tamamının aynı görüşte olduğunu dile getirdi.

Mehmet Sepil'in açıklamaları şu şekilde;

"TFF 1. Lig'den gelen takımlar olmadan gelecek sezon için kararlar almak mümkün değil. Hatayspor ve Erzurumspor başkanları da toplantıda yer aldı. Ancak Süper Lig'e yükselecek üçüncü takım belli olmadan yeni sezon için kararlar almamız mümkün değil. Aramıza katılacak yeni takımdan sonra yine toplantı yapacağız.

Pandemi sürecinde 7 kulüp, küme düşme olmasın diye başvuru yapmıştı. Şimdi yine bu kulüpler, özellikle düşen 3 takım, tekrar konuyu gündeme getirdiler. Kulüplerin tamamı, müracaat eden kulüplerle aynı görüştü. TFF'ye bu konuda tavsiye kararında bulunacağız.

"KULÜPLERİN TAMAMI ORTAK GÖRÜŞTE BİRLEŞTİ"

Ligi son 3 sırada bitiren Kayserispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü, ligden düşmenin kaldırılmasını talep etti. Toplantıda, kulüplerin tamamı bu konuda ortak görüşte birleşti. Kulüpler Birliği olarak, bu sene küme düşmenin kaldırılması yönünde tavsiyede bulunacağız.

Kulüpler Birliği olarak TFF'ye küme düşmenin kaldırılması yönünde tavsiye kararında bulunacağız. 18 kulübün tamamı, hatta Hatayspor ve Erzurumspor'la birlikte 20 kulübün ortak kararıdır bu.

Kulüplere bir kayıp olmadan ileride 20 takımlı bir ligin oynanabileceği bir sistem kurup, pandemiden ekonomik sorun gören takımların da görmemesinin sağlanabileceğini düşünüyoruz. Benzerleri Avrupa'da var. Tavsiye kararını federasyona ileteceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar