Sümeyye'nin yeni hedefi Paralimpik Oyunlar'da altın madalya

Sümeyye'nin yeni hedefi Paralimpik Oyunlar'da altın madalya
Dünya ikincisi paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı, "İnşallah daha çok çalışıp, eksikliklerimizi tamamlayıp 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda birincilik almak istiyorum." dedi.

Eskişehir'e gelen İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda S5 kadınlar 50 metre sırtüstünde gümüş madalya kazanan Sümeyye Boyacı ve antrenörü Mehmet Bayrak, Vali Özdemir Çakacak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamlarında ziyaret etti.

Çakacak kabulünde, Boyacı'nın sadece Eskişehir'i değil tüm Türkiye'yi gururlandırdığını vurguladı.

Gönüllerinde Sümeyye'nin dünya birincisi olduğunu dile getiren Çakacak, "Sümeyye kızımızı canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Sümeyye'nin azminin ve zaferinin herkese örnek olmasını temenni ediyorum. Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını Sümeyye kızımız hepimize gösterdi." dedi.

Sümeyye Boyacı ise çok heyecanlı bir yarışı geride bıraktığını belirtti.

Yarışma esnasında kendini birinci zannettiğini anlatan Sümeyye, şöyle devam etti:

"Rakibimin birinci olduğunu görünce çok şaşırdım, aynı zamanda üzüldüm ama rakibim Teresa benden 20 yaş büyük, 27 kere paralimpik şampiyonu olmuş. Ona sadece 3 saliseyle yenilmiş olmak tabii beni mutlu etti çünkü yaşım çok genç olduğu için önümde uzun yıllar var. Daha başka şampiyonlukları alma gibi şansım var. İnşallah daha çok çalışıp, eksikliklerimizi tamamlayıp 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda birincilik almak istiyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyor, dualarınızı bekliyorum."

Çakacak, milli sporcu Sümeyye Boyacı ile antrenörü Bayrak'a hediyeler vererek başarılarının devamını diledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar