1200 mahalle yabancıların ikametine kapatılıyor

1200 mahalle yabancıların ikametine kapatılıyor
Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Süleyman Soylu, 1 Temmuz'dan itibaren yaklaşık 1200 mahallede yabancılara ikametin kapatılacağını duyurdu.

Türkiye''de günden güne artarak devam eden sığınmacı ve düzensiz göç sorunu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi yeni karar alındığını duyurdu.

Soylu açıklamasında, "Ülkemizde yabancıların belirli bölgelerde yoğunlaşmasının önlenmesi amacıyla yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25''i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı. 1 Temmuz 2022 tarihinden olan oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacaktır. Böylelikle yaklaşık 1200 mahalle ikamete kapatılmış olacaktır" ifadelerine yer verdi.

GÖNÜLLÜ GERİ DÖNEN SURİYELİ SAYISI

Gönüllü geri dönen Suriyelilerin sayısı da açıklayan Bakan Soylu bu rakamın 506 bin 280 olduğunu belirtti. Soylu, ''Bir de bizim uyum eğitimlerimiz var. Bunları devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz. Göç festivallerimiz var. Tiyatro projelerimiz var. 730 bin Suriyeli çocuk eğitim gördü. En büyük uyum eğitimi budur zaten.'' açıklamasını da yaptı.

BU BAYRAMDA DA İZİN YOK

Bakan Soylu, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı''nda da Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacağını bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar