Süleyman Soylu'dan partisini kızdıracak gönderme: Benden önceki bakanının oğlu...

Süleyman Soylu'dan partisini kızdıracak gönderme: Benden önceki bakanının oğlu...
HaberTürk’te Açık ve Net Özel’e konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oğlunun arabasının arandığı döneme ilişkin yaptığı açıklamada, partisini kızıdıracak sözler kullandı. Soylu, "Benden önceki içişleri bakanlarının oğluyla ilgili bir takım şeyler var, para sayma makineleri falan" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’in yayınladığı videolardaki iddialarla ilgili canlı yayında konuştu. HaberTürk’te Açık ve Net Özel’e konuk olan Soylu, Kübra Par moderatörlüğünde; gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy’un karşısına çıktı.

Setad Peker'in iddialarını reddeden Soylu, "Ben sadece dışardakilere karşı mücadele etmiyorum. İçerde de sıkıntı var. Ali Tarakçı diye bir adam var. Yerel gazeteci ama derin bir gazeteci. 25. 09. 2017 yılında Süleyman Soylu'nun oğlunun aracı nasıl durduruldu? Bakan Soylu devreye girmesine rağmen yarım saat araba aranır. İstanbul Emniyet Müdürü telefona çıkmaz diye bir haber yaptı. Biri çıkıp demez mi böyle bir olay yok diye. Koskoca içişleri bakanı çıkıp oğlumun aracı aranmadı nasıl desin. Benden önceki içişleri bakanının oğluyla ilgili birtakım şeyler var değil mi? Oradan bir algı alıp falan... Çocuğuma defalarca tembih ettim, işinde gücünde ol dedim. Silivri Emniyet Müdürü'nün ölümünün bunula alakası yok tabii." dedi.

KİMİ İŞARET ETTİ?

17 Aralık operasyonunda evinden dolarlar, kasalar ve para sayma makineleri çıkan İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in o dönem adı sıklıkla kamuoyunda duyulmuş, Muammer Güler para sayma makinelerinin kendine ait olduğunu ifade etmişti.

guler-001.jpg

Öte yandan Soylu, programın ardından söz konusu sözlerine ilişkin gece yarısı Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Soylu paylaşımında, “Dün nasıl ki, önceki İçişleri Bakanımız Sn. Muammer Güler'in oğluyla ilgili yalanla algı siyaseti yapılmaya çalışılıyorsa, bugün de aynı algı siyasetini devam ettirmeye çalışıyorlar. Yalanla üretilmeye çalışılan algı siyasetine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İşte Süleyman Soylu'nun o paylaşımı:

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar