Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na tehdit!

Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na tehdit!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Konseyi'nde yaptığı konuşmada kayyum uygulamasını eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere kayyum atanmasına dönük eleştirilere tepki gösterdi. Soylu, "Çöp toplasınlar diye seçildiler, PKK'ya hizmet etsinler diye değil." dedi. Soylu, kayyum uygulamalarını eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da "Avrupa Birliği Parlamentosu'na gideceksin veya oradaki belediye toplantısına gideceksin, Türkiye'yi şikayet edeceksin. Yazıklar olsun," dedi.

Soylu, kayyumla görevden alınan belediye başkanlarının "terörizmden yargılanan, aynı zamanda terörist olmaktan ceza alan" kişiler olduklarını ileri sürdü.

Soylu, Avrupa Konseyi'nde yaptığı konuşmada kayyum uygulamasını eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslendi.

"Bunun bedelini bu millet sana ödetecek," diyen Soylu, şunları ifade etti:

"Bu iş o kadar bedava değil. Yazıklar olsun. Bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun. Birileri eline silah alacak, 9 aylık çocuklarımızı, 11 aylık bebeklerimizi şehit edecek, orada Kürt, Arap ve Türk kardeşlerimizin dükkanını açmasını engelleyecek, çocukların üniversiteye gitmesini engelleyecek, bunu o belediyenin belediye başkanları yapacak, sen de Avrupa Birliği Parlamentosu'na gideceksin veya oradaki belediye toplantısına gideceksin, Türkiye'yi şikayet edeceksin. Yazıklar olsun. Bunları söyleyemeceksek, bunları ifade edemeyeceksek yaptığımız görevin ne anlamı var. Bu kadar ucuz mu bu işler."

"Bu belediyeleri haksızlıkla aldınız" diyenlere seslenen Süleyman Soylu, "Yazıklar olsun size. Ne yapacağız, ağzımızı açıp bekleyecek miyiz? İlk önce çukur kazsınlar, ondan sonra Rasulayn ve Tel Abyad'daki gibi onları betonlasınlar, tünel kazsınlar, ondan sonra kendilerine verilmiş ağır silah ve mühimmatla ülkemizi bölsünler, parçalasınlar. Ülkemizin ekonomik kayıplarına sebebiyet versinler. Özgürlüğümüze, hürriyetimize, huzurumuza ve kardeşliğimize saldırsınlar, biz de 'Seçildiler, biz ne yapalım' mı diyelim? Millet onları çöp toplasın diye seçti, millet onları imar ve inşa etsin diye seçti, millet onları terörle birlikte hareket edip PKK terör örgütüne hizmet etsinler ve bu ülkenin huzurunu birliğini beraberliğini ay yıldızlı bayrağa olan hakaretini temsil etsinler diye seçmedi" çıkışında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar