Süleyman Soylu'dan Ceren Özdemir cinayetine ilişkin açıklama!

Süleyman Soylu'dan Ceren Özdemir cinayetine ilişkin açıklama!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu'da bıçaklanarak hayatını kaybeden Ceren Özdemir ile ilgili olarak açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili olarak, "Soruşturma devam ediyor. Söyledikleri ne kadar doğru soruşturmada ortaya çıkacak. Şu ana kadar yapılan tespitlerde tanışıklıkları söz konusu değil" dedi.  Soylu, şunları söyledi:

"Başsağlığı diliyoruz. Soruşturma devam ediyor, çünkü adliyede sizin söylediğiniz gibi sevk edildi. Söyledikleri var, söyledikleri ne kadar doğrudur, neyi yansıtıyor? Elbette ki soruşturma çerçevesinde ortaya çıkacak bir durumdur. Şu andan itibaren hem savcılık, kolluk kuvvetleri gerekli araştırmaları yaparak bunun nedeninin tam ne olduğunu ortaya koyacaklar. Daha önce bir tanışıklıkları olmadığı, böyle bir süreç içerisinde bulunmadıkları aşikar. Bunu farklı yöne evirebilecek bir bilgimiz de söz konusu değil. Şu ana kadar yapılan tespitlerde tanışıklıkları söz konusu değil. Farklı bir durum söz konusu. İnşallah bu durumu tamamen tespit edip, bu cinayetin neden ve niçin gerçekleştirildiği hususunu açıklayabiliriz" 

"HER ŞEY KÖTÜ GİDİYOR DEĞİL"

Soylu cezaevinden kaçan cinayet şüphelisinin bulunamaması ile ilgili olarak şu değerlerdirmeyi yaptı: "Ceza İnfaz Sistemi'nde her kurulun kendine ait uygulamaları vardır. Açık ve kapalı cezaevlerinde uygulamaları farklı. Sistemi değiştirecek adımlar atılıyor. Cezaevinden bu tür firarlar olabilir. Teknik takibe imkan yoksa arananlar bulunamıyor. Uludağ'daki kayıplar günlerdir bulunamıyor mesela. Yolda yürüyen bir sapkından, caniden söz ediyoruz. İnfaz sistemi şöyle mi olmalı, böyle mi olmalı. Türkiye'de yıllardır yürüyen bir hukuki sistem vardır. Her olaydan sonra iç işleyişimizi izliyoruz. Ancak her şey kötü gidiyor değil. Bir firarinin iki günde bulunamamasındaki sorun nedir buna bakacağız." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar