Süleyman Soylu: "Ölümleri beklemeyin, uygulamayı indirin"

Süleyman Soylu: "Ölümleri beklemeyin, uygulamayı indirin"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KADES uygulamasının 3 günde 3 binde 190 bin indirmeye çıktığını belirterek, "Emine Bulut'un ölmesini beklememeliydik" dedi.

İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, 'Atık Sularda Uyuşturucu Madde Analizi İş Birliği Protokolü'nün imza töreni düzenlendi. İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törene; Bakan Süleyman Soylu ve Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk katıldı.

'BU UYGULAMAYI KULLANMAMIZ VE İNDİRMEMİZ GEREK'

Bakan Soylu, Kırıkkale'de, eski eşi Fedai Varan tarafından 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanarak, öldürülen Emine Bulut'u hatırlatıp, KADES uygulamasından bahsetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce kullanıma sunulan, şiddet veya cinsel saldırı gibi zor durumlarla karşılaşan kadınların 'imdat butonu' olan KADES uygulamasının önemine değinen Soylu, "Kadın şiddeti ile ilgili bizim KADES diye bir uygulamamız var. 3 binden, 3 gecede, 190 bine çıktı, bu uygulamayı indirenlerin sayısı. Bunun için Emine Bulut'un ölmesini beklememeliyiz. Bunu defalarca söylüyoruz, bunu hep birlikte başarmalıyız. Bu uygulamayı kullanmamız ve indirmemiz gerek. 'Ben ne yapayım' deme, bunu indirmek bile bir başlangıçtır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar