Şule Çet davasında Adli Tıp'tan yeni rapor

Şule Çet davasında Adli Tıp'tan yeni rapor
Ankara'da bir plazanın 20'inci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet ile ilgili yeni Adli Tıp raporunda Çet’ten elde edilen numunelerin sanıklarla kesin bir cinsel birlikteliğe işaret etmediği belirtildi.

Başkent’te bir plazanın 20'inci katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet'le ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme dosyasına giren yeni Adli Tıp raporunda, Çet’ten elde edilen numunelerin sanıklarla kesin bir cinsel birlikteliğe işaret etmediği belirtildi.

Davanın görüldüğü Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Adli Tıp Kurumu’ndan Çet’ten elde edilen bulgular ile plazadan alınan numuneler hakkında yeni bir rapor hazırlanmasını istemişti.

“KESİN CİNSEL BİRLİKTELİK DENEMEZ”

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Raporda ilk olarak, şüphelilerin Çet ile cinsel birlikteliklerinin olup olmadığı irdelendi. Ve incelenen numunelerin pozitif olduğu ancak bu durumun kesin bir cinsel birlikteliğe işaret etmediği ifade edildi. Raporda bu numunelerin kan, idrar gibi diğer vücut sıvılarında da bulunabileceği aktarıldı.

“TIRNAK BULGULARI DA EL SIKIŞMA İLE OLABİLİR”

Raporda, Çet’in tırnakları arasında bulunan DNA örneklerine ilişkin ise daha önce alınan raporlarda olduğu gibi kesin bir kanaate yer verilmedi. Söz konusu örneklerin, sanık Berk Akand’ın DNA’sı ile uyumlu olduğu iade edilen raporda, ancak çok düşük miktarda olan bu bulguların bir mücadele sırasında olabileceği gibi; Akand’ın ifadesinde belirttiği gibi el sıkışma, telefon, veya bilgisayar tuşlarına dokunarak da bulaşabileceği kaydedildi. Bu konuda kesin bir ayrım yapılamayacağı kaydedildi.

DAVANIN 5. DURUŞMASI 20 KASIM’DA

Gazi Üniversitesi öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara'daki bir plazanın yirminci katından düşerek yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili tutuklanan Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında "Cinayet, nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın 5. Duruşması 20 Kasım’da Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar