Şubat ayında en az 33 kadın öldürürldü

Şubat ayında en az 33 kadın öldürürldü
Erkekler, Şubat ayında en az 33 kadını öldürdü, en az 57 kadına şiddet uyguladı, en az bir çocuğu öldürdü.

Şubat ayında öldürülen kadın sayısı

Aralarında erkek çocukların da olduğu en az dört çocuğu istismar eden erkekler, en az dokuz kadını taciz etti ve en az 104 kadını da seks işçiliğine zorladı.

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Şubat’ta en az 33 kadını öldürdü, 12  kadına tecavüz etti.

Şubat 2021‘de en az 14 kadının ölümü basına şüpheli olarak yansıdı. 

Erkekler, en az 10 kadını “öldürmekle” veya “cinsel saldırıda bulunmakla” tehdit etti.

İstanbul’da annesini “öldürmeye teşebbüs eden” bir erkek tutuklandı.

Erkeklerin 28 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, iki kadını “namus”, bir kadını “kıskançlık”  bahanesi" ile öldürdü. Erkekler bir kadını “faturada indirim yapmadı”, bir kadını da “hırsızlık yapmak” için öldürdü.

Şubat’ta 20 kadını kocası, eski kocası, nişanlısı ve sevgilisi öldürdü. Yedi kadını, torunu, abisi ve oğlu gibi aile üyesi sekiz erkek, bir kadını evine giren üç hırsız, bir kadını akrabası, bir kadını eşinin eski ortağı, esnaf bir kadını müşterisi öldürdü. İki kadını öldürenin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, 14 kadını ev içinde, on kadını otel, sokak, araba ve ormanlık alan gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin dokuz kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

Erkekler, 17 kadını ateşli silahlarla, 11 kadını bıçak, balta gibi kesici aletlerle, üç kadını boğarak öldürdü. Erkekler, bir kadının başını dambılla ezerek, bir kadını da darp ederek öldürdü.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar