Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Dr. Onur Akbaş

Dr. Onur Akbaş

HİSBOYU

Şu müşkülümü de halledin hocam

İnsan hiziplerin partilerin siyasetin sembollerin üzerinde bir zihne sahip olmakla yahut onu işletim yeteneğine sahip olmakla gerçek manada insan olabilme ve düşünebilme hususiyetine sahiptir. Şükür bunları lise sıralarında bıraktım. Esas mevzua gelmeden evvel şunu da arz edeyim: Bu yazının muhatabı hiçbir şekilde bir şahıs değil lakin o şahıstan sadır olan zihniyetin ümeyyeoğullarından ya da emevilerden miras kalan adına dincilik mi dersiniz, Arapçılık mı dersiniz yahut ağız eğip bükmeyi seviyorsanız siyasal İslamcılık mı dersiniz bilemiyorum, şahsı manevisidir.

        Ben milliyetçiliği veya Türkçülüğü, 1789'dan ilham alan bir zihniyetle yetişmedim. Bana göre bu kavramlar Ziya Gökalp'in de Atatürk'ün de telkin ettiği yanı itibariyle geniş bir coğrafyaya haiz bir kültür varlığına sahip olmanın bilincidir. Bana göre milliyetçilik, tarihinde bütünüyle din odaklı ırk odaklı katliam ve baskıların olmadığı yaşama ve yaşatma sevdasının veya insan olmak erdeminin bir millette vücut bulmuş halidir. Muhterem hocam bu haliyle Türkçülük haramsa Allah'ın elçisinin Mekke'ye girene kadar kılıcından Müslüman kanı damlayan "ciğer yiyen kadınının" soyundan gelenlerin ve akrabalarının Onun vefatından sonra İslam mirasına çökmesinin fetvası nedir?

       İslam mirasına çöküp Arap olmayana kız vermeyen ve Arap olmayanlara mevali (köle) adını layık görmenin fetvası nedir?

    Yıllarca cami kürsülerinden hadis diye okutulan "Benim Arabım Arabı seviniz..." rivayetinin sahihliği yahut senedi nedir?

     Yine özellikle Amerika'nın bölgede uyguladığı Sünnilik politikasının ürünü olan çağın İbn-ü Sebe'si Fetullah'ın ders aldığı ekolün tezviratı olan "Efendim Peygamberimiz buyurmuş ki 'Ashabım yıldızlar gibidir…' o yüzden Muaviye sahabidir. Onu eleştirmek caiz olmaz." Sözü her yeri inletirken bir şey söylenmedi saha şimdi boş hocam, düşüncelerinizi söyler misiniz?

       Yine aynı Fetullah salya sümük bizleri ve ümmeti kürsülerden sabah namazına şeytan tarafından uyandırılan Muaviye menkıbeleri ile zehirlerken kimse bir şey diyemiyordu, hocam böyle bir masalın sahihliğinin ispatı hakkında bir şey söyleyebilir misiz? Yoksa hâlâ aynı masallar başka yerde anlatılıyor mu?

     Bunu neden sordum. Senelerce kılıçlarından Müslüman ve Ehlibeyt kanı damlayan mevaliye kız vermeyen, Arapçılığın ser mimarı Abbasi ve Emevi takımının yaptıkları haramsa hocam sonra Türkçülüğü de Türkçülük adına neler yapıldığını da tarihçilere bırakalım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları