Stresten uzak kalmak için telefondan uzak durun

Stresten uzak kalmak için telefondan uzak durun
Bilim insanları, depresyon ve endişeden nasıl uzak kalınacağını açıkladı. Açıklamasında telefon kullanımına dikkat çekti. Sosyal medya kullanımını tamamen bırakmadan da rahatlamanın mümkün olabileceği aktarıldı.

Bath Üniversitesi’nden bilim insanları, sosyal medyanın belirli bir süreliğine kullanımının azaltılmasıyla depresyon ve endişe gibi olumsuz duyguların ortadan kalkabildiğini gösterdi. Araştırma, 18 - 72 yaş aralığındaki 154 bireyin araştırma öncesi depresyon, endişe ve refah durumlarının ele alınmasıyla başladı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Araştırmaya katılmadan önce mevcut durumları kayıt altına alınan katılımcılar, sosyal medyada günde ortalama 8 saat geçiriyorlardı. Daha sonra katılımcılardan sosyal medya kullanımını bir haftalığına mümkün olduğunca azaltmaları istendi. Bir hafta sonucunda katılımcılar, günde ortalama 21 dakika sosyal medya kullandıklarını paylaştı.

Sosyal medya kullanımının sadece bir hafta süreliğine azaltılmasıyla birlikte katılımcılar, depresyon ve endişe seviyelerinde önemli derecede azalış yaşandığını bildirdi. Sosyal medya kullanımının sadece bir haftalığına da olsa azaltılmasının böyle sonuçlar ortaya koyması, sosyal medyanın yaşamımızda ne kadar büyük yer edindiğini yeniden gözler önüne sermiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar