Stresliyken tüketilmemesi gereken besinler

Stresliyken tüketilmemesi gereken besinler
Günümüzün yaşam koşulları stresi de beraberinde getiriyor. Peki stresliyken hangi besinleri tüketmemeliyiz? Stresliyken nelerden uzak durmalıyız? İşte tüm detaylar...

Tüketim toplumu beraberinde stresi ve birçok psikolojik problemi beraberinde getiriyor. Genelde stres altında olan kişilerin yeme eğilimi içerisinde olduğu gözlemleniyor. Bizde stresliyken yenilmemesi gerekenler hakkında detayları haberimizde bir araya getirdik. 

ABUR CUBURLAR 

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir araştırmada birçok yaşam kalitesini etkileyen faktörlerin dolaylı yoldan beslenme sistemini de etkilediği belirlenmiştir. Aynı zaman bu durumlar, cinsiyet, yaş, eğitim vb. gibi kişide psikolojik hastalıklara ve strese de neden olmaktadır. Stres anında dikkat etmeniz gereken trans yağda kızarmış yiyeceklerin, ilave şeker eklenmiş rafine ürünlerin, stresi daha çok tetiklediği belirtilmiştir. Ayrıca 2012 yılında yapılan bir araştırmada fast food ile beslenenlerin depresyon oranlarının daha fazlı olduğu gözlemlenmiştir. 

ŞEKERLİ GIDALAR 

Kiişi kendini kötü hissettiğinde ilk olarak serotonin hormonunu besleyen şekerli gıdalara yönelir. Ancak yapılan bir araştırmada özellikle kış aylarında tüketilen şekerli gıdaların stresi ve depresyonu tetiklediği belirtilmiştir. Bu sonuç aşırı şeker tüketimi, enflasmasyon ve duygudurum bozuklukları arasında bir bağlantı olduğunu gösteren diğer çalışmaları destekler nitelikte. 

AZ LİFLİ BESLENME TARZI 

Lif oranı az beslenme şekli bağırsak sorunlarına neden olmaktadır. Bağırsak sağlığının düzenli olarak ilerlemesi durumu psikolojik rahatsızlıklarla ilişkili bir durumdur.  Yapılan pek çok araştırma da beslenme ve probiyotikler yoluyla bağırsağın düzenli çalışmasının sağlanması genel olarak kaygı ve depresyonu olumlu yönde etkileyebileceğini söylüyor.

FAZLA YAĞ İÇEREN BESİNLER 

Yine geçtiğimiz yıllarda yapılan bir araştırmada, fazla yağlı gıdalarla beslenmenin yol açtığı vücut ağırlığı ve kan şekeri değişikliklerinin, beyinde anksiyete ve depresyon semptomlarını artırdığını gösterdi. Hatta öyle ki aşırı yağlı beslenme anne karnındaki bebeklerin bile anksiyete ve depresyon geliştirme olasılığını artırabiliyor. (haber365)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar