Stopaj indiriminde değişiklik! 31 Mayıs'a kadar uzatıldı

Stopaj indiriminde değişiklik! 31 Mayıs'a kadar uzatıldı
Mevduat hesabı faizleri ile kar paylarından yapılan stopaj indirimi bugün sona erecekti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, indirim 31 Mayıs'a kadar uzatıldı.

Stopaj indiriminde değişiklik! 31 Mayıs...

Stopaj indirimi ile Ekim ayında altı aylık süre için alınan karar ile, TL mevduatlarda vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 15 olan oran yüzde 5'e, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 12 olan oran yüzde 3'e indirilirken, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 10 olan stopaj oranı sıfırlanmıştı.

İndirimin bugün sonra ermesi beklenirken Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre 31 Mayıs'a kadar uzatıldı.


Karar kapsamında, stopaj indirimi; 1 Nisan'dan itibaren açılan veya vadesi yenilenen hesaplar, bu tarihten itibaren iktisap edilen bankalar tarafından ihraç edilen tahvil ve bonolardan elde edilen kazançlar ve fon kullanıcısının bu bankalar olduğu varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelir ve kazançlar ile 1 Nisan'dan itibaren iktisap edilen yatırım fonlarından elde edilen gelir ve kazançlara uygulanmak üzere bugün yürürlüğe girdi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar