Stefan Kuntz, Letonya maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Stefan Kuntz, Letonya maçı öncesi açıklamalarda bulundu
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz yarın oynanacak olan Letonya maçıyla ilgili olarak, "Öncelikle iyi sonuç almak istiyoruz. Yani bizi ikinciliğe götürecek sonucu almak istiyoruz. Hedefimiz bu" dedi.

Kuntz'dan önemli açıklamalar

A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 8'inci maçında yarın Letonya'nın konuğu olacak. Karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında A Milli Futbol TakımıTeknik Direktörü Stefan Kuntz, açıklamalarda bulundu. Takımın oyun planıyla ilgili detaya girmek istemediğini ifade eden Kuntz, "Çağlar ve Ozan'ın cezası bitti. Takıma ilk 11'i yarın sabah söyleyeceğim. Sahaya çift ya da tek santrforla çıkacağımız konusundaki soruyu şu an yanıtlayamam" diye konuştu.

Milli takım ile sadece üç idman yapabildiklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Topu alır almaz kaptırmak istediğimiz bir şey değildi, stratejinin bir parçası değil. Belirli durumlarda defanstan ve orta sahadan oyun kurarken, topu forvet hattına aktarırken iyi şeyler de yaptığımızı düşünüyorum. Taktik anlamda yaptığımız şeyleri hızlıca oturtabildiğimizi de gördüm. Milli takımla ilk kez geçtiğimiz pazar günü toplandık, üç gerçek antrenman yapabildik. Bu durumda hoş görülen bir şey değil ama futbolun gerçekleri olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. O da uygun bulduğumuz felsefenin oturması için sabır ve biraz da zaman gerekli" şeklinde konuştu.

Letonya maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaklarını söyleyen Kuntz, "Hedefimiz galibiyet, galibiyete ihtiyacımız olduğunu da söyleyebiliriz. Kökten yapılması gereken değişikliklerin bir günde yapılması kolay değil. Öncelikle iyi sonuç almak istiyoruz. Yani bizi ikinciliğe götürecek sonucu almak istiyoruz. Hedefimiz bu. 'Farklı galibiyet bekliyoruz' gibi şeyler söylersem Letonya’ya saygısızlık etmiş olurum. Önce kazanalım, sonucumuzu görelim, daha sonra yorum yapalım. Letonya'yı analiz ettik, Hollanda ile olan maçlarını izledik, o maçta da iyi bir performans sergilediklerini düşünüyorum" açıklamasında bulundu. 

(DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar