SSK ve Bağ-Kur emeklisine zam müjdesi! 2022 en düşük memur ve emekli maaşı kaç TL olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklisine zam müjdesi!  2022 en düşük memur ve emekli maaşı kaç TL olacak?
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 TL seyyanen zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep etti.

Memura enflasyon zammının yanında, 1.000 TL seyyanen zam ile yüzde 3 refah payı verilmesi isteniyor. Sadece enflasyon zammı ile Ocak’ta en düşük memur maaşı 5.467 TL olacak. Peki Ocak’ta unvanlara göre memurlar ne kadar maaş alacak?

Tüketici fiyatları endeksi Kasım ve Aralık ayında geçen yılki kadar artarsa yılbaşında memur ve memur emeklileri yüzde 5 toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 7.5 enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklilerinin alacağı toplam zam oranı yüzde 12.5'i bulacak.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 lira ek zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep ederek şunları söyledi... "6. Dönem Toplu Sözleşmesi ile memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7 ve enflasyon farklarından açık. Son dönemde birçok ürün ve hizmete yapılan fahiş zamlar, desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerin başında maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerinin olduğunu gösteriyor. Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve kamu görevlilerine aylık 1000 lira ek zam verilmesi zorunlu hale gelmiştir."

zam-fark.jpg

Merkez Bankası’nın açıkladığı ankette yer alan yüzde 19.31’lik enflasyon tahminine göre Ocak ayında; 

En düşük memur Maaşı: 5.467,20 TL
En düşük SSK emeklisi maaşı (2000 öncesi) 2.886,93 TL
En düşük SSK emeklisi maaşı (2000 sonrası) 1.789,59 TL
En düşük Bağ-Kur esnaf emekli maaşı: 2.585,36 TL
En düşük Bağ-Kur tarım emekli maaşı: 2.054,45 TL
olması bekleniyor.

* Bu tutarlara 1.000 liralık seyyanen zam ve yüzde 3'lük refah payı
zammı eklenmemiştir.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar