SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam! En düşük maaş asgari ücret seviyesinde olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam! En düşük maaş asgari ücret seviyesinde olacak
SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye 1125 TL zam! Ekim ayında hesaplarda olacak.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri geçtiğimiz temmuz ayında zam almış ve maaşları ilk kez bu kadar yüksek bir artış görmüştü.

ilan365.net'te yer alan habere göre, Ekim ayı için emeklilere yeni bir zam duyurusu daha geldi. Hükümet ve sendikalar arasında yapılan görüşmeler sonucunda emekli maaşlarına Ekim ayında 1125 TL ek ödeme geçecek. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi zam fırsatından faydalanacak. Emekli vatandaşlara yapılacak olan ek zam ödemesi ile birlikte en düşük emekli maaşının da 3000 TL’nin üzerine çıkması bekleniyor.
Emekli maaşlarına en az 1125 tl ek zam gelecek. Zamlı Emekli maaşı ödemeleri ise Ekim ayında başlayacak. Yani bu ara zam sayesinde emekliler Ocak ayini beklemeden maaşlarını yükseltme imkanı bulacak.

AY SONUNDA NETLİK KAZANACAK

Milyonlarca emekli vatandaş sürekli olarak son ödeme haberlerini yakından takip ediyordu. Nihayet emeklilerin yüzünü güldürecek olan ek zam haberi geldi. Yapılan açıklamaya göre emekli maaşlarına Ekim ayında 1125 TL ek zam yansıyacak. Ayrıca zamlı maaşlarını almaya hak kazanan emekliler bunu düzenli olarak alacak en düşük emekli maaşı yükselecek. Yani düzenlemenin hayata geçmesi durumunda artık emekliler için Ocak ayini bekleme durumu ortadan kalkacak. Özellikle koronavirüs salgını sırasında ekonomik olarak zorluk çeken milyonlarca emekli vatandaş da bu sayede maddi anlamda rahatlama imkanı bulacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLACAK

Türkiye emekliler derneği bu konuda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle enflasyon oranlarının yükselmesine dikkat çeken dernek, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine inanıyor. Hükümetle bu bağlamda yapılan görüşmelerde hala devam ediyor. Şu anda SSK emeklileri en düşük 1972 TL maaş alırken BAĞ-KUR emeklileri ise 1802 TL maaş alıyor. Türkiye emekliler derneği ise bu maaşların asgari ücret seviyesine çekilmesini istiyor. Çünkü bu kadar düşük maaş alan emekliler özellikle yüksek fiyatlar nedeniyle hayatlarını devam ettirmekte güçlük çekiyor. Emekli maaşı olması yüzünden devlet yardımı da alamayan emekliler kendilerine de asgari ücret tutarında emekli maaşı verilmesini istiyor. Görüşmelerim Eylül Ayı’nın son günlerinde netlik kazanması beklenirken Ekim Ayı’nın 15’ine kadar da emekli maaşlarına farkın ve zam ödemesinin yansıyınca tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar