Spotify Android kullanıcılarının işine yarayan bir özelliği kaldırdı

Spotify Android kullanıcılarının işine yarayan bir özelliği kaldırdı
Ana ekranın herhangi bir noktasında görsel bileşenleri kullanmak Android’in en büyük rahatlıklarından bir tanesi. Ancak Spotify, görsel bileşenleri, daha iyi bilenen adıyla widget’ları kullanmayı bırakıyor.

9to5Google‘ın haberine göre, Spotify’ın en son Android uygulama güncellemesi, kullanıcılara çalan parçaları cihazın ana ekranı üzerinden oynatma ve duraklatma imkanı sunan mini oynatıcıyı kaldırıyor. Eğer bu widget’ı kullanıyorsanız, güncellemeden sonra boş alan ya da çalışmayan bir bileşen göreceksiniz.

Aynı işlevlere ve kontrollere hem kilit ekranından hem de bildirim tepsisinden ulaşabildiğiniz için, Spotify widget’ın gereksiz olduğunu düşünmüştür. Şirket yeni durumla ilgili olarak yaptığı kısa paylaşımda, Spotify’da özellikleri kaldırırken her zaman ciddi biçimde düşündüklerini kaydetti. “Enerjimizi, kullanıcılarımız için en iyi deneyimi yaratmanın yeni yollarına aktarıyoruz.”

Ancak kullanıcılar bu karardan dolayı yaşadıkları rahatsızlığısağlam kanıtlarla dile getiriyor. Örneğin, bir parçayı duraklattığınızda, Spotify’ın bildirim tepsisi kontrolleri kayboluyor. Ana ekran bileşeni ise her zaman yerinde kalmaya devam ediyordu.

Spotify gelen yorumların farkında olduğunu belirtiyor. Bir moderatör, Android bileşeninin kaldırılmasıyla ilgili olarak insanları Spotify’ın fikirler forumuna, widget’ın geri dönüşü için oy vermeye çağırdı. Ne var ki, bu strateji çok başarıya ulaşacak gibi görünmüyor. 1500’ün üstünde oy gelmesine rağmen, widget’ın durumu “şu an için mevcut değil” olarak kalmaya devam ediyor. Ayrıca bunun yeniden getirilmesine yönelik kısa vadeli planların olmadığı da belirtiliyor.

Amazon Music, Apple Music, Google Play Music, SoundCloud, Tidal ve bunun gibi diğer müzik dinleme uygulamalarının ana ekran için widget seçenekleri bulunuyor. YouTube Music’in de böyle bir bileşeni bulunmuyor. Widget’ları her gün kullananlar Spotify’ın izinden diğer servislerin gelmemesi için dua ediyordur.

Spotify sadece Android’e has bir özelliği ilk kez kaldırmıyor. Şirket daha önce çevrimdışı modu etkinleştirmeyi sağlayan hızlı ayarlar sunuyordu. Bu sayede kullanıcılar, internet bağlantıları olmadığı zaman sadece indirilmiş parçaları görebiliyordu. Yakın zamanda bu kontrol de kaldırılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar