Spor camiasından Atatürk mesajları

Spor camiasından Atatürk mesajları
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile Spor Toto Süper Lig kulüpleri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Beşiktaş Kulübünün anma mesajında "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde; rahmetle saygıyla ve özlemle anıyoruz. Milletimizden aldığı güçle Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran, Cumhuriyet’in ilanından sonra gerçekleştirdiği büyük atılımlarla başta milletimiz olmak üzere tüm dünyanın takdirine mazhar olan Atatürk’ün aziz hatırası önünde en içten saygılarımızla eğiliyoruz.

İlelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden Atamız'a olan sevgimiz ve saygımız sonsuza dek sürecektir." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş camiası olarak Atatürk’ün "En büyük eserim" dediği Cumhuriyet’e sahip çıkmaya, aydınlattığı yolda yürümeye büyük bir azimle devam edileceği kaydedilen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar birlik ve beraberlik içinde yaşatacağımıza olan inancımızı yineliyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olmuş tüm kahramanlarımızı saygıyla ve rahmetle yad ediyoruz."

besiktas-005.jpg

 

FENERBAHÇE KULÜBÜNÜN MESAJI

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.”

Tarihte eşine az rastlanır bir seferberlik ve başarı olan Milli Mücadele ile milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti’ni bize armağan eden,

Köhnemiş fikirlere karşı yegâne çarenin gençlikte ve genç fikirlerde olduğunu ve Cumhuriyet’in ancak ve ancak çağdaş zihniyetle yetişecek kuşaklar sayesinde ebediyen yaşayacağını vurgulayan,

‘Dünya yüzünde her şey kadının eseridir’ diyerek kadının önemini ortaya koyan, Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü reformlara imza atan,

Gencecik bir ülkenin gelişip yükselmesinin, çağdaş medeniyetleri yakalamasının yegane yolunun, çocuklara verilen eğitim ve değer olduğunu dile getiren ve dünyadaki ilk çocuk bayramını sadece Türkiye’deki çocuklara değil dünyadaki tüm çocuklara armağan eden

BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!

Varlığın gururumuz,

Adın sonsuz özlemimiz!

Fikirlerin fenerimiz,

İlke ve inkılapların hedefimiz!

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR OLDUKÇA,

Gözlerin yarınlarımızda,

Duruşun akıllarımızda,
 
İzin geleceğimizde,

Ve İMZAN KALBİMİZDE ilelebet var olacak!

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde, minnet, şükran, saygı, rahmetle ve sonsuz özlemle anıyoruz."

GALATASARAY KULÜBÜ'NÜN MESAJI

"Cumhuriyetimizin kurucusu, ölümsüz fikirleri, hedef, ilke ve devrimleriyle daima kalbimizde yaşayan ve yaşayacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz."

 

galatasaray-006.jpg

 

 

TRABZONSPOR AHMET AĞAOĞLU'NUN MESAJI:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, milli mücadelemizin önderi, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83. yılında rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere bile örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş bir liderdir.

Bugün bizlere düşen en büyük görev; Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözü ile vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, onun bizlere mirası olan Cumhuriyet’imizi ileriye taşıyıp, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır.

10 Kasım tarihinin Türk Milleti için önemi, yalnızca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değildir. Bugün aynı zamanda Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için çizdiği idealleri gerçekleştirme konusunda yol alma günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu, onun eserlerinde ve geleceğe yönelik yüksek öngörüsünde yaşamaktadır.

Biz 10 Kasımlarda bir yandan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken; diğer yandan O’nun aydınlık yolundan azim ve kararlılıkla yürüdüğümüzü göstermek zorundayız. Asıl ödevimiz; devletimize, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak olmalıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusal bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde derin bir özlemle anarken, Trabzonspor Kulübü olarak Cumhuriyet’i daha iyi bir geleceğe taşımak için elimizden geleni yapacağımızı vurgulamak istiyorum.

Sonsuz özleminle ilelebet izindeyiz.

Saygılarımla"

GENÇLERBİRLİĞİ

Gençlerbirliği ve Hacettepe, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla saat 09.05'te İlhan Cavcav Tesisleri'nde anma töreni düzenledi.

Gençlerbirliği Kulübünden yapılan açıklamada, İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki anma törenine ilişkin, "Hacettepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, teknik ekibi ve futbolcularının yanı sıra Gençlerbirliği ve Hacettepe Spor'un personellerinin yer aldığı törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından tören, İstiklal Marşı ile sona erdi." ifadeleri kullanıldı.

A Milli Futbol Takımı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde andı.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ay-yıldızlı takımın teknik heyet ve oyuncuları, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen anma töreninde saat 09.05'te bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar