Sözleşmeli kamu personellerine müjde!

Sözleşmeli kamu personellerine müjde!
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan karara göre, sözleşmeli kamu personellerinin kullanmadıkları yıllık izinlerinin devredileceği açıklandı.

Sözleşmeli kamu personellerine müjde!

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararlar bugün resmi gazetede yayımlandı. Karara göre kamu personellerinin kullanmadıkları yıllık izinlerin devredileceği belirtildi. Kararda, kararda "Ekli 'Kamu Personeli Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasın Dair Esaslar'ın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir" denildi.


"İZİN HAKLARINI KORUMUŞ OLDUK"


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,konu ile ilgili açıklama yaptı. Selçuk,  kamu kurumlarında 4B'li olarak çalışan sözleşmeli personelin çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabileceğini aktardı. Bakan Selçuk, Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı ile önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti. 2020 yılının yıllık izinlerinin bu yıl da kullanılabileceği bilgisini veren Bakan Selçuk, "Böylece Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan sözleşmeli personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk" dedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar