Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz yazdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'e neyin müjdesini verdi

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz yazdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'e neyin müjdesini verdi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Üyesi Oğuzhan Asiltürk'e gerçekleştirdiği sürpriz ziyaretin yankıları sürüyor.

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, "Bir İstanbul Sevdalısı" başlıklı yazısında Erdoğan'ın Asiltürk'e İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıracağının sözünü verdiğini ileri sürdü.

Öte yandan bazı AKP'li isimlerin de Oğuzhan Asiltürk'e “Lütfen bizi destekleyecek şekildekonuşun da bize yardımcı olun” dediği belirtildi. 

Saymaz'ın yazısından ilgili kısım şöyle: 

"KUŞKUSUZ YARDIM EDECEKTİ"
 

"Milli Görüş lideri Oğuzhan Asiltürk, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı baş başa görüşmeden sonra bütün ümmete müjdeli haberi verdi. AK Parti, İstanbul Sözleş mesi'ni kaldıracaktı. Adını açıklamadığı AK Partililer Asiltürk'e, “Lütfen bizi destekleyecek şekilde konuşun da bize yardımcı olun” demişti. Kuşkusuz, yardım edecekti. O gün bugündür Asiltürk, Saadet Partisi'nin (SP) Millet İttifakı'ndan ayrılması ve AK Parti ile aynı çatı altında buluşması için uğraş veriyor. Asiltürk, ittifak ve koa lisyon işinde mahir sayılır. 48 yıl önce CHP ile Milli Selamet Partisi'nin (MSP) kurduğu koalisyonda da MSP adına görüşmeleri Asiltürk yürütmüştü.

"İKTİDAR KALMASI İÇİN PAZARLIK EDİLİYOR"
 

AK Parti, 2011 yılında AB'nin desteğini arkasına almak amacıyla kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesi'ni hazırladı ve 46 Avrupa Birliği ülkesine kabul ettirdi. Türkiye dışında 10 ülkede daha yürür lükte olan bu sözleşme, İstanbul'u kaybeden AK Parti'nin iktidarda kalması için pazarlık konusu ediliyor. Kadınların yaşam hakkı, iktidara verecekleri des tek karşısında tarikatlara, cemaatlere ve 86 yaşında siyaseti tanzime girişen Asiltürk'e diyet olarak ödeniyor. Kadının erkeğe zimmet lendiği ve boşanmak dahil, her özgürlükten mahrum bırakıldığı bu erkek salta natı karşısında, kazananlar elbette ki örtülü-örtüsüz tüm kadınlar olacak. Şeyhlerin okumaktan men ettiği ve çocuk yaşta evlendirdiği çocuklar kazanacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar