Soyunma kabinlerinde mantar tehlikesi

Soyunma kabinlerinde mantar tehlikesi
Mantar enfeksiyonunun deri yoluyla bulaşan bir hastalık olduğunu söyleyen Dr. Sevil Çatal deride kızarıklık yanma kaşıntı ile seyreden tırnaklarda sararma, ayrışma ve kırılmaya yol açan hastalıkla ilgili bilgiler verdi.

Genellikle aile bireylerinin ortak kullanım alanlarında kullandıkları terlikler, havuz başı, sauna, hamam gibi nemli alanlar, toplu yaşam alanlarındaki hijyen eksikliği gibi nedenler bulaşmayı kolaylaştırır.

Bunların hepsine dikkat ediyoruz peki yine bir ortak kullanım alanı olan ve güneş görmeyen havasız tozlu bölgelerden biri olan soyunma kabinlerinde kıyafet denerken de dikkat ediyor musunuz?

Çoğu bilinçli hastama bu soruyu yönelttiğimde o kısacık sürede mantar bulaşmış olabilir mi sorusuyla karşılaşıyorum. Evet çok sıklıkla kullandığımız soyunma kabinlerinde çıplak ayakla yerlere basmamak, oradaki ortak kullanım için olan terlik ya da ayakkabıları giymemek mantar enfeksiyonundan sizleri ve ailelerinizi koruyacaktır. Tabii ki mantar enfeksiyonu biz Dermatoloji uzmanlarının kolaylıkla tedavi ettiği bir hastalık ama koruyucu önlemlerle hastalığa yakalanmadan ve ilaç kullanmadan geçireceğiniz sağlıklı günlerin tadı da bir başka.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar