Soylu'yu yalanlayan İYİ Parti gelişmesi!

Soylu'yu yalanlayan İYİ Parti gelişmesi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önündeki protestoya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirtmesine rağmen sanıkların beraat ettiğini unutması dikkat çekti.

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır’ın 5 Ekim 2018’de verdiği soru önergesini 10 ay sonra yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önündeki protestoya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Ancak soruşturma çoktan davaya dönüşmüş 16 sanık hakkında beraat kararı verilmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisini eleştiren Akşener’e “MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın” demişti.

Akşener de buna karşılık İYİ Parti’nin genel merkezinin adresini Twitter’dan “Demirden korksak trene binmezdik” diyerek paylaşmıştı.

AKŞENER PROTESTOCULARA “HADİ GELİN” DİYEREK YANIT VERDİ

4 Ekim 2018 gecesi MHP’liler Meral Akşener’in İstanbul Üsküdar’daki evinin önüne gitti. Meral Akşener evinin kapısına çıkarak, “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” şeklinde slogan atan gruba “Hadi gelin” yanıtı verdi.

Polis MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan‘ın da aralarında olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır protestonun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Başarır, “Bahçeli’nin sözleri ortadayken güvenlik güçlerinin ortalıkta olmaması manidardır” dediği soru önergesinde Soylu’ya çok sayıda soru yöneltti.

SOYLU DAVAYA DÖNÜŞMÜŞ SORUŞTURMA DOSYASININ NUMARASINI VERDİ

Süleyman Soylu soru önergesini 10 ay sonra, 8 Ağustos 2019 tarihinde yanıtladı. Bu süre içerisinde Akşener’in evinin önündeki protestoya katılanlar hakkında başlatılan soruşturma sona erdi. 16 şüpheli hakkında iddianame yazıldı. Yargılama başladı ve savcının 5 yıla kadar hapsini istediği 16 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Süleyman Soylu’nun soru önergesine verdiği yanıttaysa adli tahkikatın devam ettiği belirtildi, davaya dönüşmüş soruşturma dosyasının numarası bile verildi.

Yanıtta 05.10.2018’de verilen soru önergesinin tarihi de yanlış yazıldı

İYİ PARTİ: "SOYLU’NUN BU SÜRECİ TAKİP ETMEDİĞİ ANLAŞILIYOR"

Dava sürecini yakından takip eden İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen, Süleyman Soylu’nun verdiği soruşturma dosyası numarasının davaya dönüşen dosya ile aynı olduğunu Tarafsız Haber Ajansı’na teyit etti. Seymen, “Süleyman Soylu’nun bu süreci hiçbir şekilde takip etmediği, davaya dönüşmüş bir soruşturmayı yazmasından anlaşılıyor” yorumunu yaptı. Seymen, beraat kararı çıkan davayı temyize götürdüklerini de belirtti.

SORU ÖNERGESİNİN SAHİBİ BAŞARIR: NE DİYEBİLİRİM Kİ?

Soru önergesinin sahibi CHP’li Ali Mahir Başarır ise Tarafsız Haber Ajansı’na “Böyle vahim bir olayda kamuoyuna doğru bilgi vermiyorsa, soruşturmanın bitip bitmediğini bile takip etmiyorsa ne diyebilirim ki? Kendilerine en küçük eleştiri suç oluyor. Bize yapılan her eylem, her hakaret, her saldırı cezasız kalıyor.” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar