Soylu'dan 'Çubuk saldırısı' açıklaması

Soylu'dan 'Çubuk saldırısı' açıklaması
TBMM'deki Bütçe görüşmelerinde, yerel seçimler öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk ilçesinde uğradığı saldırı tekrar gündeme geldi. Soylu'ya tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel olayda ciddi ihmallerin olduğunu ifade ederken Soylu kendisini "Takdir edersiniz hepimiz siyasetçiyiz, hepimiz her yere gidiyor muyuz?" sözleriyle savundu.

Meclis'te devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde, bakanlığının bütçesi için Genel Kurul’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında 'Çubuk' gerginliği yaşandı.

Bakan Soylu’ya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesi için gittiği Ankara’nın Çubuk ilçesinde saldırıya uğraması soruldu. CHP milletvekilleri, Kılıçdaroğlu'na linç girişimine ilişkin raporu Soylu'ya gösterdi.

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin terörle mücadelesinin en yoğun olduğu bir dönemde Ankara’dan İstanbul’a yürüdüğünü belirterek, yürüyüşe ilişkin gerekli tedbirleri aldıklarını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’taki cenaze törenine katılımı öncesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verilmediğini iddia eden Soylu, “CHP grubu benden çok daha iyi biliyor ki, yapılması gereken Ankara Emniyeti’nin aranması, biz buraya gidiyoruz denilmesiydi.” diye konuştu.

"İÇİŞLERİ BAKANI OLARAK ZAAF İÇİNDE KALIRSINIZ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’nun konuşmasının ardından yerinden söz aldı.

Özel, kendisini arayan TBMM Başkanvekili Levent Gök’ün hatta olduğunu belirterek, “’Bizzat Genel Başkan’a da eşlik ederek ben telefonla İçişleri Bakanlığı’na bildirdim’ diyor. Koruma müdürümüzden aldığımız bilgiyle, önce cumartesi günü planlanan, çubuk merkezden köye alınan cenazede, geceleyin koruma ekibindeki arkadaşımız, Ankara Emniyeti’ndeki muhatabını arayıp ‘Yarın gelmeyi düşünüyoruz’ dediği ortada. Bunu en iyi İçişleri Bakanı bilir ki, bu üç telefon da olmasa, Sayın Genel Başkan, iki eli kanda olsa şehit cenazesine gider.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Özel, Bakan Soylu’ya, “Siz yerel seçim sürecinde ilçe ilçe gezip, Ankara’da CHP’yi teröristlerle işbirliği yapmakla suçlarsanız, İçişleri Bakanı olarak zaaf içinde kalırsınız.” diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar