Soylu, Türkiye'deki terörist sayısını açıkladı

Soylu, Türkiye'deki terörist sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gerçekleştirdiği ziyaretlerden birinde Türkiye'deki terörist sayısını açıkladı ve ülke genelinde bir ilkin yaşandığını söyledi.

Soylu, bugün Yassıada'yı ziyaret etti. Buradan eşiyle paylaşımda bulunan Bakan Soylu, programlarının devamına katılmak için Edirne'ye hareket etti. Keşan ilçesinde Gökçetepe Milli Parkı'nda düzenlenen AKP İstanbul Gençlik Kolları Eğitim ve Motivasyon Kampı'nda yaptığı konuşmada açıklamalarda bulunan Soylu, çok önemli bir bilgiyi de ilk kez paylaştı.

"TERÖRİST SAYISI 200'ÜN ALTINA DÜŞTÜ"

Türkiye'deki terörist sayısının ilk kez 200'ün altına düştüğünü belirten Bakan Soylu, şu anda yurt genelinde tespit edilen terörist sayısının da 197 olduğunu açıkladı. Bakan Soylu, son kalan teröristlerin de etkisiz hale getirilmesi adına güvenlik güçlerinin büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

"ÜLKEMİZE HUZUR YAKIŞIR"

Hakkari'ye gittiğinde esnafla sohbet ederken yanına bir genç geldiğini, "Bakanım ben üniversiteyi kazandım" dediğini anlatan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:" Dedim ki 'Ne güzel, hayırlı olsun, ben normal bir iş olarak görmüştüm. 'Ama nereyi kazandım biliyor musunuz?' dedi. 'Tıp fakültesini kazandım' dedi. 

Size bir rakam vereceğim 2016'da Hakkari'de tıp fakültesini kazanan kişi sayısı 0, 2017-2018 yılında kazanan sayı 0. 2019-2020 yılında 4. 2020-2021 yılında kazanan sayısı 19.Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve Cumhur İttifakı'mızın mücadelesinin ne olduğu, belki de bu rakamlarla ortaya çıkar. Geçen hafta Ağrı'ya gittim. 

Ağustos ayında Ağrı Dağı'na tırmanışta her gün 600-650 kişinin kampı vardı. En zirveye kadar. Sevgili gençler bizim ülkemize huzur yakışır, kardeşlik ve beraberlik yakışır. Zenginlik yakışır güçlü ve büyük bir Türkiye yakışır."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar