Soylu açıkladı: Suriyeliler dönmeyi kabul ettikleri anda...

Soylu açıkladı: Suriyeliler dönmeyi kabul ettikleri anda...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen 222 yeni aracın teslim törenine katıldı. Soylu burada yaptığı açıklamalarla Suriyeli göçmen konusunda hükümetin yeni planını açıkladı.

SOYLU AÇIKLADI: SURİYELİLER DÖNMEYİ KABUL ETTİKLERİ ANDA...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib’de yapılan evlerin bu yılsonuna kadar tamamlanacağını belirterek, “Suriye’de toplamda 240 bin evi yapıp tamamlayacağız. Dönmeyi kabul ettikleri anda o evlerde yaşayacaklar. Belli bir süre yaşadıktan sonra o evler kendi evleri olacak. Biz İngiltere, Amerika, Hollanda değiliz. Biz 1960’a kadar insanları kategorize eden ve öldürmeyi kendine hak gören Belçika da değiliz. Gittiğimiz yeri sömürmek için değil ecdat yadigarını bırakmak için gideriz. Kimse endişe etmesin” dedi.

"HER BİRİ BİR OPERASYON"

Ülke genelinde meydana gelen afetlerdeki zararları el birliği ile karşıladıklarını anlatan Soylu, “İdlib’de evler bu yıl sonu tamamlanacak. Suriye’de toplamda 240 bin evi yapıp tamamlayacağız. Dönmeyi kabul ettikleri anda o evlerde yaşayacaklar. Belli bir süre yaşadıktan sonra o evler kendi evleri olacak. Sanayi siteleri de yapıyoruz oralara. Biz İngiltere, Amerika, Hollanda değiliz. Biz 1960’a kadar insanları kategorize eden ve öldürmeyi kendine hak gören Belçika da değiliz. 

Gittiğimiz yeri sömürmek için değil ecdat yadigarını bırakmak için gideriz. Kimse endişe etmesin. İspanya’da dünkü tabloyu gördük. Üst üste dizilmişler sanki ölenler insan değil gibi. Kaçak göçmenler konusunda tüm alarmlarımız çalışıyor. Suriyeli göçmenlerle, kaçak göçmenleri karıştırmak yanlıştır. Kaçak göçmenleri yakalayıp insani olarak memleketlerine gönderiyoruz. 126 bin kaçak göçmen gönderdik yılbaşından beri. İngiltere, Ruanda’ya 1 tane bile göçmen gönderemedi. Bunların her biri bir operasyon, kolay işler değil” dedi. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar