'Sosyal medyayı kapatıyoruz' diyen Erdoğan 4 gün önce ne demişti

'Sosyal medyayı kapatıyoruz' diyen Erdoğan 4 gün önce ne demişti
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört gün önce savunduğu "Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık" görüşünün tam tersini bugün dile getirerek, "Bu millete bu tür mecralar yakışmıyor. Bir an önce parlamentomuza getirip tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na videokonferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan bu görüşmede dört gün önce söylediklerinin aksini savundu. 

BUGÜN: KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda sosyal medya kullanımına ilişkin konuşan Erdoğan, yeni bir düzenleme üzerinde çalışma başlatıldığını duyurarak, çalışmanın hızlandırılması konusunda talimat verdi.

Erdoğan, "Yalanın iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Türkiye'ye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Kanunların suç saydığı her konuda hak arama ve önleme yolları açık olmalıdır. ABD'lisi, Avrupalısı, Çinlisi bu imkana sahipken 83 milyonluk Türk vatandaşının sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz.

Bu konuda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorlarsa yapmakta kararlıyız. Düzenleme tamamlandığında, erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Niçin Youtube, Twitter, Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz? Bu millete bu tür mecralar yakışmıyor. Bir an önce parlamentomuza getirip tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DÖRT GÜN ÖNCE: AKTİF BİR ŞEKİLDE KULLANIYORUZ

Bugün bu açıklamaları yapan Erdoğan, 4 gün önce sosyal medya üzerinden gençlerle bir araya gelmişti. Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisinin "Siz sosyal medyayı aktif kullanan bir siyasetçisiniz. Ama bazı açıklamalarınızdan sosyal medyayı sevmediğiniz veya mesafeli olduğunuz sonucu çıkıyor. Gerçekten bu böyle mi?" sorusu üzerine "Gerçeklere yüzümüzü kapatacak kadar hayattan kopuk değiliz. Bir siyasetçi olarak da gerçeklere gözümü kapamam, sesleri duymamam söz konusu değil. Hem göreceğim hem de bu sesleri duyacağım. Dijital platformların, sosyal medyanın asla ihmal edilemeyecek derecede önemli bir mecra olduğunu biliyoruz. Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık" yanıtını vermişti. 

Erdoğan'ın gençlerle yaptığı bu video konferans görüşmesi sırasında YKS'ye girecek öğrencilerin 'OY MOY YOK' yorumları nedeniyle görüşmenin yorum bölümü kapatılmış, Youtube'da 378 bin 'dislike' alarak rekor kırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar