Sosyal medyada kediyle poz veren erkeklere kötü haber

Sosyal medyada kediyle poz veren erkeklere kötü haber
ABD'de yapılan bir araştırmada kadınların, flört uygulamalarında kedi kucaklayarak poz veren erkek kullanıcıları beğenme ihtimalinin daha düşük olduğunu ortaya koyan yeni bir araştırma yayımlandı.

Kadınların, flört uygulamalarında kedi kucaklayarak poz veren erkek kullanıcıları sağa kaydırma ihtimalinin daha düşük olduğunu ortaya koyan yeni bir araştırma yayımlandı.

Independent'te yer alan habere göre Colorado Eyalet Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre flört uygulamasındaki profil fotoğraflarında kedi kucaklayarak poz veren erkeklerin "daha az erkeksi", "daha nevrotik" ve "daha az flört edilesi" olduğu düşünülüyor.

Araştırma için bin 380'den fazla kişiye anket uygulandı.

Yaşları 18 ile 24 arasındaki kadınlara 20'li yaşlarının başındaki bir adamın iki fotoğrafı gösterildi.

Adam her iki fotoğrafta da koyu saçlı, mavi bir gömlek giyiyordu ve fotoğraf beyaz fon önünde çekilmişti.

Aradaki tek fark, fotoğrafların birinde adam tekir bir kediyle poz verirken diğer fotoğrafta kedi olmamasıydı.

Kadınlardan daha sonra iki erkeği çeşitli özelliklere göre değerlendirmesi istendi. Bu özellikler arasında algılanan kişilik, erkeksilik, flört edilebilirlik ve bu kişiyle kısa mı yoksa uzun vadeli ilişki mi düşünecekleri yer alıyor.

Çalışma, kediyle poz veren erkeğin kedisiz poza kıyasla genel olarak daha olumsuz algılandığını ortaya çıkardı.

Bununla birlikte, kedinin eklenmesiyle erkeğin daha açık fikirli ve hoş görünmesini sağlayan bazı olumlu özellikler de vardı.

Yalnız poz verdiği fotoğrafa kıyasla kedi kucaklamak erkeğin kendinden daha emin ve daha dışa dönük görünmesini de sağladı.

Çalışma, "Bu çalışma, aynı erkeğin kedi kucaklayarak ve yalnız çekildiği fotoğraflara bakan üniversite çağındaki kadınların, adamın kedi kucakladığı halini daha az erkeksi gördüğünü ortaya çıkardı" diye sonlanıyor.

Yine de bu bulguların kadın gözlemcinin kendini 'köpek sever' ya da 'kedi sever' diye tanımlamasına göre değiştiğinin not edilmesi önemli. Çalışma, Amerikan kültürünün 'kedi sever erkekleri' daha az erkeksi gördüğünü, belki de incelenen yaş grubundaki çoğu heteroseksüel kadının kültürel olarak 'köpek sever erkekleri' tercih ettiğini ileri sürüyor.

Bu bulgular, kadınların eş seçimlerinde ve flört tercihlerinde evcil hayvanların rol oynamaya devam ettiğini, fakat farklı evcil hayvan türlerinin etkilerini daha yakından incelemenin de gerekli olduğunu gösteriyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar