Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özlem Türeci tepkisi

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özlem Türeci tepkisi
Bir dizi açılış gerçekleştirmek üzere Diyarbakır'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamaları sırasında Özlem Türeci'nin adını kullanmaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışı için Diyarbakır'ı ziyaret etti. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, pandemi süreci ve aşılamayla ilgili sorulara da yanıt verdi. Dünya çapında kabul gören ve Türk çiftin imzasını taşıyan Biontech aşılarıyla ilgili projeleri olduğunu söyleyen Erdoğan, “En yakın zamanda Uğur Şahin ve eşi misafirimiz olacaklar, böylece BioNTech'te çok daha seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN DİKKAT ÇEKEN TEPKİ

Meral Akşener'in liderliğini yaptığı İYİ Parti, resmi Twitter hesabı üzerinden Özlem Türeci'nin adını anmayan Cumhurbaşkanı'na tepkisini şöyle gösterdi:

"Sayın Erdoğan yine malum zihniyetini dışa vurmuş. Kendisi Uğur Bey ve eşini misafir ededursun, bizler milletçe gurur duyduğumuz Özlem Türeci ve Uğur Şahin hocalarımızı dört gözle bekliyoruz...

erdogan-ic-iyi-parti.jpg


SOSYAL MEDYADA ÖZLEM TÜRECİ TEPKİSİ

Erdoğan'ın yaptığı açıklamada aşı çalışmaları sırasında emeği geçen Uğur Şahin'in eşi Özlem Türeci'nin adını geçirmemesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Özlem Türeci adını Twitter'da en çok konuşulan başlıklar arasına yerleştiren sosyal medya kullanıcıları tepkilerini dile getirdi.

İşte onlardan bazıları:

"Uğur bey ve eşi değil, Uğur Şahin ve  yüzyılın salgınına karşı en etkili aşıyı birlikte keşfettiği Özlem Türeci"

"Özlem Türeci. Bir ismi ve bir kariyeri var. Birinin eşi değil. Özlem Türeci"

"Özlem Türeci hiç abartısız yüz binlerce insanın hayatının kurtulmasını sağlamış bir bilim insanıdır. Ve halen birinin eşi olarak anmak, bu ülkedeki kız çocuklarına verilecek en son mesajdır... Hentbol oynamak istediği için dışlanan Merve Akpınar'ı ağlatan da tam olarak budur."

"Doğrusu şöyle olmalıydı: “Dr. Özlem Türeci ve eşi Dr. Uğur Şahin”. Kadının adı önce yazılır. Ünvanları da yazılmalı, bilim insanı kimliklerinden dolayı davet ediliyorlar. 
Cumhurbaşkanı danışmanlığı yan gelip yatma yeri değildir, not alın öğrenin bunları."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar