Sosyal medya Yoğun bakım doktoru Deniz Heppekcan'ın 'Oh be' fotoğrafını konuşuyor!

Sosyal medya Yoğun bakım doktoru Deniz Heppekcan'ın 'Oh be' fotoğrafını konuşuyor!
Korona virüsle mücadelede vaka sayısındaki düşüşe paralel olarak yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranları da azalıyor. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Yoğun bakım doktoru Deniz Heppekcan'ın "Oh be" ifadesiyle paylaştığı boş yoğun bakım ünitesi fotoğrafı sosyal medyada binlerce beğeni aldı.

Korona virüsle mücadelede hız kesmeden alınan önlemler sayesinde ölüm ve vaka sayıları her geçen gün düşüyor. Sevindiren rakamlar doğru orantılı olarak hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta sayılarına da yansıyor. Yaklaşık iki ay önce başlatılan kısıtlama önlemleri sonuç verdi ve 30 bini geçen vaka sayısı 6 binlere kadar geriledi.

resized-6d6bc-0230c1d4kc5li4cwwuagist5fhjabq.jpg

BİNLERCE BEĞENİ ALDI

Sosyal medyada gündem olan bir fotoğraf da Kocaeli'deki Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Yoğun Bakım Hekimi Deniz Heppekcan'dan geldi. Heppekcan'ın virüsle mücadelede yoğun geçen dönemin ardından 'Oh be' diyerek paylaştığı fotoğraf çok sayıda beğeni aldı.

deniz-heppekcan-twitter.jpg

UZMANLAR UYARIYOR

Ancak uzmanlar, düşen vaka sayısı ve yoğun bakım doluluk oranlarının vatandaşları rehavete sürüklememesi gerektiğini belirtiyor. Uzmanlara göre; temizlik, maske ve mesafe önlemlerinde gevşeme olması durumunda karanlık günlere dönüş çok kısa olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar