Sosyal medya yasası sonrası Twitter'da sorun yaşanıyor

Sosyal medya yasası sonrası Twitter'da sorun yaşanıyor
Sosyal medya devleri arasında yer alan Twitter'da aksaklıklar yaşanıyor. Kullanıcılar akışı yenileyemiyor ve tweet atmakta da zorlanıyor. Twitter kullanıcıları ise "Twitter çöktü mü? Neden çöktü?" sorularına cevap arıyor.

Kullanıcılar Twitter'a 17:00 itibariyle giriş yaparken zorluk çekmeye başladı. Kullanıcılar Twitter'a girişte alternatif yollar ararken, akıllara ilk olarak bugün onaylanan sosyal medya yasası geldi. Yasa ile birlikte sosyal medyada bant daraltma uygulanabilecek.

SORUN DÜZELDİ 

Twitter'a girmedede problem yaşayan kullanıcılar alternatif aramaya başladı. Ancak sorun yaklaşık 15 dakika sonra düzeldi ve kullanıcılar tekrar giriş yapmaya başladı.

BANT DARALTMA NEDİR?

Bant genişliğinin en basit tanımı kapasitedir. Bandwidth terimi, bir veri iletişim ortamının ya da haberleşme kanalının kapasitesini ifade etmek için kullanılır. Bandwidth, veri iletişim kaynaklarındaki veri miktarının bit/saniye ya da byte/saniye cinsinden ölçülmesidir.

SOSYAL MEDYA YASASI NELERİ KAPSIYOR?

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in sosyal medya düzenlemesine ait açıkladığı maddeler:
Sosyal ağlarda bir temsilci oluşturmalarını istiyoruz, bir muhattaplık arıyoruz. 
Yeni bir aktör tanımı yapıyoruz, bir milyondan fazla takipçisi olanlarda bir temsilci istiyoruz. Bu temsilci gerçek kişi olabilir tüzel kişi de olabilir. Anca gerçek kişi olacak ise Türk vatandaşı olması gerekiyor. 

Şikayet durumunda temsilciden 48 saat içerisinde cevap bekliyoruz. Eğer cevap gelmezse 5 milyon TL ceza gelecek. İçerik kaldırılmazsa da buradan doğan zararı tazmini isteniyor. 
Eğer Türkiye'de temsilci bulundurmazlarsa 5 aşamalı bir yaptırım şekli olacak. Asla sosyal ağların kapanması değil bizim amacımız. Hak ve hukuk arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz. 
Ağ sağlayacılarına reklam yasağı getirilebilecek. Mahkemeler bant daraltma cezası verebilecek.
Erişim engellemesi kararı veya içeriğin çıkarılması kararı verilebilecek.  
Bu konularda da siyasi partilerle temaslarımız olacak. 

Bu mecralarda suç işlemek özgürlük olarak nitelendiriliyor. En önemlisi de veri güvenliği ile ilgili bir sıkıntı var. Buna göre, sosyal medya sitelerine gerektiği takdirde bant daraltma cezası uygulanabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar