Ekonomist Mahfi Eğilmez: Faiz düşük kalacak, kur yükselecek

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Faiz düşük kalacak, kur yükselecek
Merkez Bankası tüm Türkiye'nin nefesini tutarak takip ettiği faiz kararını açıkladı. TCMB'den yapılan açıklamaya göre politika faizi 5. ay da pas geçilerek yüzde 14 seviyesinde tutuldu. Alınan faiz kararı sonrasında ise ekonomist Mahfi Eğilmez'den flaş bir açıklama geldi. Eğilmez, Merkez Bankası'nın kurda yükselişi seçtiğini söyleyerek, doların artık serbest bırakıldığına işaret etti.

FAİZ KARARINA İLK YORUM! DOLARIN YÜKSELMESİNİ TERCİH ETTİLER

Saat 14.00''de açıklama yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Türkiye''de mevduat faizlerini de belirleyen politika faizinin yüzde 14 seviyesinde tutulmasına karar verdi. Faiz kararı sonrası kısa süreli bir yükseliş sergileyen dolar 16.45 seviyelerini gördükten sonra saat 14.15 sıralarında 16.36''ya geriledi.

''''KUR YÜKSELECEK''''

Merkez Bankası''nın faiz kararını açıklamasının hemen ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Ekonomist Mahfi Eğilmez, ''Merkez Bankası doların yükselmesini seçti'' dedi.

Mahfi Eğilmez''in açıklaması şu şekilde:

TCMB istikrarı seçti: Faiz düşük kalacak, kur yükselecek, cari açık fazlaya dönüşecek, yerli üretici ithalattan vazgeçip imalata dönecek, maliyetler ve enflasyon düşecek. Buraya kadar açık da niye döviz satıp kuru düşük tutmaya çalışıyorlar o kısmı anlaşılamıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar