TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö açıklaması

TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Hak ve hukukumuzu antlaşmalar korumaz; antlaşmaları hak ve hukukumuzu koruma kudretimiz ve kararlığımız var eder" açıklamasında bulundu.

Şentop'tan Montrö açıklaması

Şentop, "Hak ve hukukumuzu antlaşmalar korumaz; antlaşmaları hak ve hukukumuzu koruma kudretimiz ve kararlığımız var eder. Başta Montrö olmak üzere Türkiye'nin taraf olduğu ve elde etmiş olduğumuz mevzilerle ilgili hiçbir tartışma yoktur, o konuşmada da böyle bir şey yoktur, benim hukuki boyutta anlatmam söz konusudur. Türkiye'de siyaset yapan bazı insanların bir kişiyi eleştirirken en azından ne dediğine bakması gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

“Bir cumhurbaşkanı Montrö’yü tanımıyorum diyebilir mi” sorusu üzerine Şentop, "Teknik olarak yapılabilir. Ancak mümkün ve muhtemel arasında fark var. Yeterli yoğurt bulursanız Marmara Denizi’nden ayran yapmak da mümkündür" yanıtını vermişti. 

"PLANLI BİR PROVOKASYON"

Atatürk büstlerine saldırılarla ilgili de konuşan Şentop, olayla ilgili incelemenin sürdüğünü belirtti ve saldırıları 'planlı bir provokasyon' olarak nitelendirdi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar