Son dakika... Levent Gültekin saldırıya uğradı

Son dakika... Levent Gültekin saldırıya uğradı
Gazeteci ve yazar Levent Gültekin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 25 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını söyledi.

Halk TV'de yayımlanan "İki Yorum" programına katılmak için kanala giden Gültekin, kanal önünde 25 kişinin saldırısına uğradığını belirtti.

Twitter hesabından saldırıyı duyuran Gültekin şunları söyledi:

"25 kişilik bir eşkıya grubunun saldırısına uğradım kanalın önünde, şu anda iyim birazdan programda anlatacağım."

levet-gultekin.png

Gültekin'e yönelik saldırı ile ilgili açıklamada bulunan Halk TV spikeri Şirin Payzın, saldırının sivil polislerin gözü önünde gerçekleştiğini iddia ederek, "Levent Gültekin' Levent Gültekin’e herkesin ortasında ve sivil polislerin gözü önünde saldırdılar.. Rezalet !!! Bu yumruklar bütün gazetecilere, habercilere, muhalif düşünen herkese.. Geldiğimiz nokta budur" ifadelerini kullandı.

Payzın, attığı diğer tweetinde ise, "Olay oldu, Levent’e saldırdılar polis çağırdık polis ortada yok" diye yazdı. 

İŞTE O SALDIRI ANLARI

Levent Gültekin, yaşadıklarını Halk TV'de anlattı. Gültekin'in açıklamaları şöyle:

''Sosyal medyadan çok tehdit aldım. Üç kişi beş kişi değil. Bir partinin genel başkanı yardımcıları düzeyinde... Akıl alır gibi değil. Utanç verici bir durum. Bir iktidar ortağı partisinin genel başkanı yardımcıları kendilerine yöneltilen eleştirilerden dolayı sosyal medya üzerinden tehdit ediyorlar. Tehdidi de boş verelim küfür ediyorlar. Bana hakaret ediyorlar. 

Benden önce de birçok aydın, gazeteci tehdit edildiği için hepimiz tedirgin olarak gelerek memleket biraz daha iyi olsun diye kendimizce bir mücadele veriyoruz. Bunun tedirginliği vardı aslında...

Meydanda taksiden indim. Bir tane gençle göz göze geldik. Fark ettim beni takip ediyorlar. Biraz hızlandım. Onlar da hızlandılar. Bu sefer geri döneyim dedim. Ben geri döndüm onlar da geri döndü...

Biraz daha hızlandım, kanala doğru hızla geleyim, kanala 50-100 metre kala bu kez önümden 15-20 kişi, sokağın dört köşesinden aynı anda saldırdı. O anda başladılar vurmaya... Muhtemelen bu 25 kişi kendisine delikanlı diyerek dolaşıyordur ortalıkta. Ben onların yerinde olsam utanırım yaptıklarından. Bir kişiye 25 kişi saldırmak ancak eşkıyalıktır. Bu kendilerine yakışacak en hafif bir tabir varsa eşkıyalık olarak tanımlarım ben onu. Çünkü tekrar ediyorum, hakaret etmedim, küfür etmedim, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim.''

NEL OLMUŞTU?

Gazeteci Levent Gültekin, geçtiğimiz günlerde katıldığı Halk TV yayınında, Türk dünyasının en önemli lideri, Alpaslan Türkeş ve  milliyetçilik hakkında skandal ifadeler kullanmıştı. Gültekin, "Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz bu ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır, şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor" demişti. 

Gültekin, milliyetçilik hakkındaki skandal açıklamalarının devamında ise şunları söylemişti: 

Bir şahsın televizyon ekranında yaptığı cahilce ve hadsiz açıklamaya binaen Alparslan Türkeş vakfı olarak kamuoyuyla bir not paylaşmayı uygun gördük.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş ülkemizi çok seviyoruz diye ortaya çıktığında, ülkeyi kızıl emperyalizmin kucağına itmek ya da Batı'nın müstemlekesine dönüştürmek isteyen faaliyetler vardı. Türkeş kimseyle yarışmadı, kendini kimseden üstün görmedi. Aksine, hepimize kendimizi memleketin en önemsiz fertleri olsak da, memleket için çabalama bilinci aşıladı.

Nihayet başarılı da oldu; ülkemiz bugün kızıl, yeşil yahut kara emperyalizmin bir müstemlekesi değilse, bunu büyük oranda Türkeş'in liderlik ettiği mücadeleye borçludur.

Kerameti kendinden menkul adamların zırvaları Türkeş'i küçültmez. Türkeş'in fikirlerini ve aziz hatırasını yaşatmayı görev edinen vakfımız, hadsiz açıklamaları yapan zatla ilgili hukuki işlemleri de başlatacak, takipçisi olacaktır. Saygılarımızla, Alparslan Türkeş Vakfı Adına Alparslan Yılmaz Genel Sekreter"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar