Son dakika... Kafe ve restoranlar açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama

Son dakika... Kafe ve restoranlar açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama
Milyonlarca vatandaş kısıtlamalar nedeniyle uzun süredir kafe ve restorana gidemiyor. Sadece paket servis hizmeti verebilen kafe ve restoran sahipleri ise büyük mağduriyet yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı sonrası kafe ve restoranların ne zaman açılacağıyla ilgili soruya "Gerekirse esnemeler olabilir ama süreci tersine çevirmemeliyiz" şeklinde yanıt verdi.

Kafe ve restoranlar açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma Namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, devam eden koronavirüs önlemleri üzerine sorulan “Restoran ve kafeler açılacak mı” sorusuna yanıt verdi. Erdoğan, "Şu anda başarılı bir süreç var bunu tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, o riski almak istemiyoruz" dedi.

Erdoğan restoran ve kafelerin açılış tarihine ilişkin şunları söyledi:

"Kabine toplantımızda inşallah bunun değerlendirmesini yeninden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da, daha önce bunlar söylendi, maalesef sıkı tutulmuyor. Ve şuanda başarılı bir süreç ar. Bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek böyle bir şeyin altına girmek, o riski almak istemiyoruz. Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim. Ama elimize gelen verilere bakarız. O verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir."

"ERKEN SEÇİM KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Erken seçim tartışmaları üzerine konuşan Erdoğan, "Öyle bir şey söz konusu değil" ve 2023’ü işaret etti.

Erdoğan şunları söyledi: "Daha önceleri de açıklamalarımı yaptım. Biliyorsunuz biz bu muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içerisinde değiliz. Şu anki takvim 2023'tür. Haziran 2023'ten önce böyle bir erken seçim falan filan söz konusu değildir. Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiğiniz zaman bir erken seçime gidilmez. Bu erken seçim yaygaraları falan oturmamış ama kendilerine bir yerden ne elde edebiliriz gayreti içerisinde olanların hayalleridir. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır bu tarif de 2023 Haziran'dır."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar