Son Dakika... Kadir Topbaş'tan acı haber

Son Dakika... Kadir Topbaş'tan acı haber
Son Dakika... İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski belediye başkanı AKP’li Kadir Topbaş hayatını kaybetti. Kadir Topbaş bir süre önce korona virüse yakalanmış ve yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Son Dakika... İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski belediye başkanı AKP’li Kadir Topbaş hayatını kaybetti. Kadir Topbaş bir süre önce korona virüse yakalanmış ve yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Kadir Topbaş, 16 Kasım’da kaldırıldığı hastanede korona virüs tedavisine başlanmış ve entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda olan Kadir Topbaş, geçen hafta diyalize bağlanmıştı. Topbaş’ın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Topbaş'ın ölümünün çoklu organ yetmezliğine bağlı olduğunu açıkladı.

Işık'ın paylaşımı şöyle:

"Az önce Kadir Topbaş 'ın oğlu Ömer Topbaş'la konuştum "Babam covidi atlattı ama sonrasında bağışıklığın düşmesiyle çoklu organ yetmezliği gelişti ve tekrar yoğun bakıma alındı. 30 dakika önce de babamı kaybettik" dedi. Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin."

candas-001.png

EKREM İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yayınladığı mesajda "Covid-19 tedavisi nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olan, 13 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize önemli hizmetler sunan Kadir Topbaş'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına, sevenlerine ve İBB ailemize baş sağlığı dilerim." dedi. 

ekrem-tweet-004.jpg

SİYASETÇİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

erdogan1.pngfahrettin-koca-003.png

meral-aksener.png

mansur-yavas-002.pngtevfik-goksu.pngeren-erdem-001.pngerkan-demir.png

KADİR TOPBAŞ KİMDİR

Kadir Topbaş 8 Ocak 1945’te Artvin’in Yusufeli ilçesinde bağlı Altıparmak köyünde dünyaya geldi.

Topbaş orta öğrenimine Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Doktora tezini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” başlığıyla tamamladı.

1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Topbaş, sonrasında Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

1996 yerel ara seçimlerinde Refah Partisi'nden Bakırköy Belediye Başkanlığı'na aday oldu ancak seçilemedi. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçildi.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AKP'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Topbaş bu görevinden 2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle istifa etti.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar